120 ПАЦІЄНТІВ, 63 ОПЕРАЦІЇ ТА МОРЕ ЛЮБОВІ! У МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ МЕДІКАВЕР ЗАВЕРШИВ РОБОТУ ПРОЕКТ «ЛІКАРІ ОБ’ЄДНУЮТЬСЯ ЗАРАДИ ДОПОМОГИ ДІТЯМ» #1

120 ПАЦІЄНТІВ, 63 ОПЕРАЦІЇ ТА МОРЕ ЛЮБОВІ! У МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ МЕДІКАВЕР ЗАВЕРШИВ РОБОТУ ПРОЕКТ «ЛІКАРІ ОБ’ЄДНУЮТЬСЯ ЗАРАДИ ДОПОМОГИ ДІТЯМ»

21 вересня був останній операційний день цьогорічного проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» в Медичному центрі Медікавер.

Протягом минулого тижня дев’ять досвідчених пластичних хірургів пліч-о-пліч з українськими колегами безкоштовно допомагали постраждалим від опіків українським дітям покращити якість життя. Роблячи по 10-13 операцій на день, лікарі здійснили 63 оперативних втручання, серед яких 5 пересадок шкіри; решта – zip-пластика післяопікових рубців та лазерне шліфування.

Загалом у перший день роботи проекту бригада американських пластичних хірургів на чолі із керівником лікарем-анестезіологом, доктором медицини Генадієм Фузайловим оглянула 120 українських дітей з різних областей України, котрі постраждали від опіків. Це були дітки не тільки із Західної України, але навіть мешканці Одеської, Харківської та Донецької областей.

Вперше у проекті «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» використовували суперсучасний лазер AcuPulse CO2 (Lumenis®), який Медичний центр Медікавер придбав в Ізраїлі. Його промінь значно глибше за інші відповідники проникає у шари шкіри, якісно її регенеруючи. Результат – малечі не так боляче, а рубці значно зменшуються.

«В Україні післяопікові рубці зазвичай висікають скальпелем, але від цього вони насправді не зникають, – розповів пластичний хірург Масачусетської клініки Даніель Дрісколл. – А от лазер дає змогу змінити їхню поверхню, їхній напрямок. Вперше ми привезли цю технологію в Україну два роки тому»

.

Після проекту лазер AcuPulse CO2 буде застосовуватись для надання медичної допомоги пацієнтам Медікавер у сферах отоларингології, гінекології та пластичної хірургії.

«Ми приїжджаємо сюди вже 8 років, і наша команда зросла від трьох людей до 9-ти. Збільшилась і кількість операцій, які ми проводимо, – розповів Генадій Фузайлов на прес-конференції у Медичному центрі Медікавер. – Наше завдання не тільки зробити операцію, але і розбудити в кожній людині найкращі почуття, які в ній є, це почуття симпатії й любові один до одного. І коли це проявляється, коли ми зможемо відкрити наші серця і допомагати один одному, то зможемо допомагати дітям. Мені приємно, що нас тут приймають, що нам дають операційне обладнання, з нами працює персонал. І коли я бачу, як вони діляться своєю любов’ю, то наші зусилля потроюються».

Щоби висловити подяку американським лікарям-волонтерам від імені мешканців Львівської області до Медичного центру Медікавер завітав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка:

«Я хотів би щиро подякувати великому другу Львівщини пану Генадію та його колегам за допомогу. Це не перший і не випадковий візит. Це одна зі сходинок тої великої праці, яку ви робите для наших діток. Ви робите надзвичайно велику справу. Щире спасибі вам від усієї Львівщини і від усіх батьків. Також дякую клініці, яка вже третій рік поспіль забезпечує умови для такої співпраці. У нас на Львівщині є дуже багато професійних лікарів з добрим серцем, які стараються зробити усе можливе та неможливе. І те, що налагодилась така співпраця, стане запорукою того, що ще десятки наших діточок будуть щасливими і здоровими».

За словами директорки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, Львівщина стала першим регіоном, який підтримав не тільки проект «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям», але й його дітище – просвітницький проект «Проти опіків», адже попередити опік набагато легше, ніж його лікувати. «Команда Генадія створила програму, яка сьогодні шириться всією Україною. І насправді дуже прості речі, які попереджують опіки, вже дають результат».

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб нагадав, що у 80-90% випадків діти найчастіше зазнають опіків у віці від 0 до 5 років, у період, коли вони пізнають світ. Підсумовуючи результати, які отримала Львівська область за час роботи проекту «Проти опків», пан Володимир навів таку статистику: «За 8 місяців 2016 року у нас було госпіталізовано з опіками 340 пацієнтів, а за 8 місяців цього року – 299, на 41 пацієнта менше. Чи це співпадіння, чи результат нашої роботи, покаже час».

«Ми працювали з Геннадієм Фузайловим над тим, щоб опіки у дітей не ставалися. Адже ця травма доволі часто потребує довготривалого лікування упродовж років та величезних фінансових затрат. На жаль, в Україні не займаються профілактикою опіків, але у Львові ми запровадили навчання для батьків у садочках і школах, жіночих консультаціях, аби запобігти дитячому травматизму», – додав Володимир Зуб.

Важливим аспектом проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» є також обмін досвідом між лікарями. 19 вересня американські пластичні хірурги провели у Медичному центрі Медікавер Burn Care Seminar для лікарів та медичних працівників зі всієї України.

Семінар для відвідувачів був безкоштовним. Під час нього Генадій Фузайлов, Даніель Дрісколл, Бранко Бойовіч, Рейчел Гупер, Джастін Кніттель розкрили такі теми:

- використання лазерних технологій у лікуванні рубців;

- аспекти медичної етики;

- аспекти інтенсивної терапії;

- аспекти пластичної хірургії.

Трансляції з семінару є у вільному доступі на сторінці проекту «Проти опіків» у Facebook: https://www.facebook.com/protyopikiv/

Організатори проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» вдячні всім, хто долучився до його реалізації. Зокрема:

  • ТОВ «Здраво», котре безоплатно надало для проведення операцій додаткову наркозну станцію з моніторами.
  • Готель «Атлас», який організував безкоштовний трансфер американських лікарів з готелю до Медичного центру Медікавер та зворотньо.
  • І звісно – волонтери, люди, котрі увесь цей час були поруч та допомагали подолати мовний бар’єр між пацієнтами та лікарями.

Багато з тих пацієнтів, які у перший день роботи проекту проходили огляд, отримали відтермінування в операційному втручанні на наступний рік. Отож, «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» триватиме й надалі. До зустрічі наступного року!

Схоже