Аналіз сперми

Розширене обстеження сперми (також відоме як спермограма або сперміограма) є одним із перших та основних тестів, що проводяться для діагностики чоловічого безпліддя. Запишіться на аналіз сперми у вибраний Медичний центр Медікавер. Наша досвідчена команда ембріологів гарантує об'єктивні результати.

Аналіз сперми є основою діагностики чоловічого безпліддя. Він використовується для оцінки якості сперматозоїдів, їх кількості та активності на основі стандартів, встановлених Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) у 2010 році.

Під час тесту аналізуються загальні параметри сперми, такі як об'єм і в'язкість еякуляту, час розрідження, рН, зовнішній вигляд сперми, загальна кількість сперматозоїдів в еякуляті, кількість сперматозоїдів в 1 мл еякуляту, відсоток живих та рухомих сперматозоїдів, а також можлива агрегація (групування) та аглютинація (злипання) сперматозоїдів та її стадія.

При розширеному аналізі сперми додатково оцінюють структуру сперми та визначають пропорції між правильно побудованими сперматозоїдами та структурно пошкодженими. До дефектів структури сперматозоїдів  належать пошкодження хвоста, проміжної частини (тіла) та головки.

СУЧАСНИЙ МЕТОД ДОСЛІДЖЕННЯ

Тест проводиться за допомогою комп'ютерного аналізу сперми (CASA). Це мікроскоп, підключений до комп’ютера за допомогою відповідного програмного забезпечення для аналізу сперми.

РЕЗУЛЬТАТИ КОМП'ЮТЕРИЗОВАНОГО АНАЛІЗУ СПЕРМИ

Об’єктивний результат комп'ютеризованого аналізу сперми додатково перевіряється досвідченим ембріологом. 

КОНСУЛЬТАЦІЯ ПО ІНТЕРПРЕТАЦІЇ РЕЗУЛЬТАТУ З ФАХІВЦЕМ

«У Медичних центрах Медікавер здійснюється прийом фахівця з андрології (лікар - андролог, лікар - уролог), який допоможе зберегти, відновити фертильність, точно розтлумачити результат аналізу та підібрати відповідний метод лікування», - розповідає Лікар-уролог вищої категорії Чернюх Ігор Васильович. 

Записатися на візит

 

СУЧАСНІ МЕТОДИКИ ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ, ПЛАСТИЧНА ТА РЕКОНСТРУКТИВНА УРОЛОГІЯ ПРОВОДИТЬСЯ ЗА НАСТУПНИМИ АДРЕСАМИ:

  • м. Львів, вул. Антоновича, 102   
  • м. Львів, вул. Стрийська, 204
  • м. Дніпро, вул. Князя В. Великого, 9
  • м. Ужгород, вул. Вілмоша Ковача 17

Запис на консультації здійснюється за телефоном гарячої лінії: 0 800 305 911 або на сайті medicover.ua.

КОМФОРТНІ УМОВИ ДЛЯ ДОНОРСТВА СПЕРМИ

У Медичному Центрі Медікавер пацієнти здають сперму у спеціальній кімнаті, зачиненій на ключ, обладнаній ванною кімнатою.

ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО АНАЛІЗУ СПЕРМИ?

Перед обстеженням необхідний 3-5-денний (саме такий- не більше і не менше) період сексуального утримання (утримання від еякуляції). Занадто короткий час утримання може призвести до зменшення концентрації сперми, що може сфальсифікувати результат. Більша тривалість утримання від еякуляції може зменшити життєздатність сперми.

Вам слід утриматися від вживання алкоголю за 3–5 днів до тесту. Алкоголь може порушити сперматогенез.

ВАЖЛИВО! Пам'ятайте, що ваш лікар повинен мати можливість правильно інтерпретувати результат тесту, тому необхідно інформувати його про будь-які хвороби та ліки, які ви приймали протягом 3 місяців до тесту.

ЯК ПРОВОДИТЬСЯ ТЕСТУВАННЯ СПЕРМИ?

Сперму здають у стерильний контейнер, а потім відправляють на дослідження. Хоча це можна зробити вдома, а контейнер доставити в лабораторію протягом години, рекомендується отримати матеріал для аналізу в клініці фертильності, оскільки надійність результатів тесту залежить від правильного зберігання еякуляту.

У Медичному центрі Медікавер пацієнти здають сперму у спеціальній кімнаті, зачиненій на ключ. Кімната була спроектована таким чином, що пацієнти можуть відпочити в інтимній атмосфері, маючи можливість подбати про особисту гігієну.

УВАГА! Через санітарні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, жінка не може супроводжувати партнера при здачі сперми на тестування. Вибачте за незручності.

КОЛИ БУДЕ ГОТОВИЙ РЕЗУЛЬТАТ ТЕСТУ НА СПЕРМУ?

Результат тесту готовий впродовж максимум 4 робочих днів.

Аналіз сперми - як прочитати результат?

Параметри сперми оцінюються за останніми стандартами, встановленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Результат дослідження сперми також доповнюється відповідним коментарем фахівця, який досліджував сперму.

ІНТЕРПРЕТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТУ ВИПРОБУВАННЯ СПЕРМИ - СТАНДАРТИ:

  • Об’єм еякуляту ≥ 1,5 мл
  • Загальна кількість сперматозоїдів в еякуляті ≥ 39 мільйонів
  • Концентрація сперматозоїдів (кількість сперматозоїдів в 1 мл сперми) ≥ 15 млн
  • Загальний відсоток рухомих сперматозоїдів (прогресивний та непрогресивний рух) ≥ 40%
  • Відсоток прогресуючої сперми ≥ 32%
  • Життєздатність сперматозоїдів (відсоток живої сперми) ≥ 58%
  • рН ≥ 7,2
  • Морфологія сперматозоїдів (відсоток повністю нормальної сперми) ≥ 4% 

НЕ ЗВОЛІКАЙТЕ! Запишіться на прийом до андролога чи уролога, який точно інтерпретує результати тесту, призначить додаткові обстеження, які допоможуть обрати правильне лікування. 

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже