COVID та вагітність

У цей непростий час пандемії вагітні жінки особливо турбуються про своє здоров’я.

Чи впливає захворювання на COVID-19 на майбутню дитину? Чи дійсно вагітна жінка важко переносить хворобу? І чи правда,що організм вагітної жінки більш сприятливий до захворювання?

Разом із лікарем акушер-гінекологом, Олена Жемела ми розкриємо всі важливі питання, які цікавлять жінок у цей особливий період.

- Як жінці підготуватись до вагітності?

- Перш за все, рекомендуємо пройти загальний огляд організму, аби переконатись,що ви цілковито здорова і немає ніяких патологій, які у майбутньому можуть спровокувати ускладнення. Також рекомендуємо приймати вітаміни та провести щеплення від грипу і ревакцинацію від інших інфекцій,щоб захистити свій організм у період вагітності.

- Чи дійсно вагітні жінки більш схильні захворіти коронавірусом у цей період?

- Так, вагітні жінки є в групі ризику по захворюваності. А якщо вони мають хронічні захворювання і не щеплені від Ковіду - ризик,на жаль, збільшується в рази. 

- Як варто поводитись вагітній жінці, аби захистити себе і малюка?

- Слід дотримуватись загальний санітарно-епідеміологічних рекомендацій:

  • дотримання маскового режиму
  • часте миття рук
  • використання санітайзеру
  • соціальна дистанція
  • уникнення місць скупчення людей (ТЦ, супермаркети і тп.) без необхідності.

- Чи впливає захворювання на COVID-19 на майбутню дитину?

-Так, існує кореляція між важкістю перебігу захворювання та втратою вагітності, передчасними пологами та антенатальною загибелю плоду. Тому варто вакцинуватись,щоб знищити ризики важкого перебігу захворювання, особливо маючи хронічні захворювання.

-Вагітність і коронавірус. Який подальший план дій?

- Якщо майбутня мама виявила у себе симптоми коронавірусу,то варто звернутись до свого сімейного лікаря та гінеколога і спершу зробити ПЛР-тест, аби переконатись чи дійсно вона захворіла.

Якщо ж результат виявився позитивним,то варто слідувати рекомендаціям лікарів. Госпіталізація не є примусовою,лише у разі необхідності.

 

ЗАПИСАТИСЯ НА КОНСУЛЬТАЦІЮ

  

-Чи варто планувати вагітність під час пандемії коронавірусу?

- Пандемія не є перешкодою для планування вагітності для пари. Перш за все, переконайтесь чи ви не маєте хронічних супутніх захворювань, які можуть ускладнити перебіг вагітності у разі захворювання.А також варто пройти загально клінічне обстеження та планову вакцинацію згідно календаря щеплень до вагітності.

-Чи можна вагітній вакцинуватись від коронавірусу?

- Вакцинація під час вагітності на будь-якому терміні не має негативного впливу на плід чи на майбутню матір та не несе ризику зараження, адже жодна з вакцин не містить живий вірус.

Користь вакцинації як для вагітної, так і для дитини набагато більша, ніж будь-які потенційні ризики.

- Які правила ви порадите кожній майбутній мамі у час пандемії?

- Насолоджуйтесь вагітністю сповна. Не слухайте думки оточуючих та поради як потрібно поводитись. Якщо у вас виникають сумніви чи питання, звертайтесь до свого лікаря і він допоможе подолати всі страхи.

Турбуйтесь про себе і малюка. Мінімізуйте контакти із людьми, прогулянку в людному місці краще замінити на свіже повітря.

І найважливіше, спостерігайте за собою. У разі виникнення симптому коронавірусу чи будь-якого дискомфорту, звертайтесь до лікаря, аби з вашим малюком все було добре!

І нехай вагітність подарує вам незабутні і приємні миті!

Запрошуємо всім пар, які планують дитину, або перебувають в очікуванні малюка до спеціалістів жіночої консультації в Медичний центр Медікавер.

Ведення вагітності у Медікавер - це ваша гарантія спокійної та легкої вагітності у руках професіоналів.

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911, або залишайте заявку онлайн.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже