Кардіотокографія

Вагітність - це один із найприємніших періодів у житті жінки.

Час, коли в ній зароджується нове життя. Кожній вагітній важливо дбати про себе ці 9 місяців, проходити необхідні обстеження і не хвилюватись зайвий раз.

Сучасні технології дозволяють жінці почуватись захищено і спокійно, знаючи, що вони з малюком завжди під увагою і контролем впродовж всієї вагітності. Однією з таких процедур є кардіотокографія.

 

Кардіотокографія (КТГ) – це метод одночасної реєстрації серцебиття плоду і маткових скорочень. 

Сьогодні КТГ є важливою складовою оцінки стану плода. Така процедура дозволяє вчасно діагностувати погіршення та попередити акушерські ускладнення. 

Вагітним рекомендовано проводити КТГ впродовж третього триместру, починаючи від 30 тижня вагітності.

Звісно ж, якщо у жінки важкий перебіг вагітності лікар може додатково скерувати на інші обстеження.

 

Показами до КТГ є:

  • знижена рухова активність плода
  • наявність маловіддя
  • резус-конфлікт 
  • хронічні захворювання вагітної (діабет, гіпертонія)
  • підозра на вроджені вади у плода
  • переношена вагітність
  • плацентарна дисфункція та ін.

 

Як проводиться КТГ?

Кардіотокографія - безпечна процедура як для матері, так і дитини. Перед проведенням КТГ лікар просить жінку прийняти зручне положення - сидячи або напівлежачи і розслабитись.

До живота кріпляться кілька датчиків -  ультразвуковий, який реєструє серцебиття малюка та тензодатчик (датчик тиску), за допомогою якого фіксуються скорочення матки. 

Запис  здійснюється протягом 30 хвилин.

 

Така процедура є необхідною кожній вагітній жінці, аби попередити ризики та ускладнення завчасно.

Хочемо повідомити радісну новину! Відтепер у медичному центрі Медікавер можна пройти діагностику КТГ на сучасному і потужному кардіофетальному моніторі Sonicaid Team 3 з інтерпретацією графіків за критеріями Доуса-Редмана та визначенням STV плода.

Завдяки найсучаснішому обладнанню та професійному досвіду наші лікарі жіночої консультації  надають висококваліфіковану допомогу  щодо виявлення та попередження ризиків під час вагітності.

 

Запрошуємо вас на супровід вагітності у Медікавер. 

Медікавер - це ваша безпека, компексний європейський сервіс та найсучасніше обладнання в одному місці. Ми подбаємо аби  ваша вагітність дарувала вам тільки щасливі миті!

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911.

Схоже