Медогляд – це гарантований спокій за здоров‘я вашої дитини

З настанням осені клопоти батьків зростають - підготувати малюка до навчального закладу, купити всі необхідні теплі речі і потурбуватись про його самопочуття.

Навчальна пора - це період адаптації кожної дитини.

Нове оточення, предмети і графік, який був відсутній спекотними літніми днями.

Обов’язком кожного з батьків є турбота про стан малюка : підтримати його розмовою, якщо дитина боїться чи хвилюється у незвичним умовах перший час, допомогти налаштуватись на робочий лад і перш за все, подбати про його здоров’я.

На жаль, не всі порушення у стані організму легко помітити на перший погляд.

Щороку під час проходження обов’язкового медогляду до навчального сезону, лікарі стикаються з різноманітними порушеннями, які у подальшому будуть завдавати шкоди організму дитини, та і порушувати її комфорт.

Запис на консультацію

Разом із лікарем педіатром мережі Медичних центрів Медікавер, Іськів Мар’яною, ми підготували для вас перелік найчастіших відхилень, які діагностуються під час медогляду у дитини:

1. Порушення зору.

 Це один із найчастіших діагнозів, які виявляються непомітно. Примруження очей, надто часте тертя, сухість зіниць та необхідність приближати чи віддавати книгу, щоб прочитати. На жаль, батьки не завжди у змозі розпізнати такі симптоми вдома самостійно. Щоденні ігри чи відео у гаджетах садять зір наших дітей і саме завдяки вчасній діагностиці в офтальмолога можна попередити стрімку втрату зору. Самодіагностування шкодить здоров‘ю - підбір правильних лінз чи окулярів, необхідні профілактичні вправи чи краплі для зору повинні підбиратись індивідуально. Також важливо вчасно виявити порушення у дитини аби навантаження у школі, його місце за партою в класі не викликали дискомфорт для очей.

2. Порушення системи травлення.

Як би дивно це не звучало, але така проблематика існує у багатьох дітей. За статистикою міністерства здоров‘я, у дітей віком від 7 до 11 років, часто діагностують початкові шлункові розлади та порушення із системою травлення. Вибір - це завжди добре для нашого школярика, але часто діти не можуть обрати корисну і здорову їжу для себе. Вживання газованих напоїв, шкідливий фаст-фуд чи випічка на перерві поступово і непомітно руйнують дитячий шлунок. Відмова від вечері чи скарга на нудоту часто ігнорується як одноразова, і батьки не розуміють, що це може бути сигнал про те, що малюк погано почувається. 

За потребою лікар педіатр чи сімейний лікар під час огляду направляє до профільних спеціалістів, щоб вони проконсультували дитину.

3. Порушення постави та викривлення хребта.

Ще однією важливою складовою комплексного обстеження дитини перед навчальним сезоном є огляд у лікаря-хірурга або ортопеда.

Неправильна позиція за партою на постійній основі, різна висота між стільцем та столом за уроками - часто призводять до порушень  постави.

Причин порушень є безліч, починаючи від носіння рюкзака у одній руці кожного дня та травми під час фізичної активності, закінчуючи патологією стопи.  Правильна постава - це не лише естетичний вигляд дитини, але і стан її здоров’я у цілому.  Порушення постави у дітей піддається лікуванню, і при правильній корекції це повністю оборотний процес.

Важливо — вчасно виявити відхилення. Тому важливо регулярно проводити огляди дітей, а також стежити за їхнім способом життя й звичками.

І звичайно ж, це лише деякі з порушень у здоров‘ї малюка, які можливо виявити під час комплексного обстеження до навчального сезону.

Довідка до школи, звісно ж, займає менше часу, але вона не гарантує спокій за здоров‘я вашої дитини.

Огляди у всіх спеціалістів, забір крові та корисні поради - все це ви отримаєте під час проходження медичного пакету від Медікавер «Здорова дитина»

Здоров‘я вашої дитини - це наш приорітет!

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911 

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже