Мовембер: це має знати кожен чоловік!

Мовембер, або “вусопад” є щорічною подією, яка відбувається впродовж листопада у всьому світі. Головний меседж - наголосити про важливість обстежень у чоловіків, підвищити обізнаність щодо таких захворювань як рак простати та інші онкологічні захворювання статевих органів у сильної статі. 

Заохочуючи чоловіків, Мовембер має на меті збільшити кількість виявлень раку ранньої стадії, забезпечити діагностування, ефективне лікування та знизити число смертей, яких можна уникнути. 

   

Гасло акції: «Змінімо обличчя чоловічого здоров'я»

Як це відбувається?

Чоловіки з усього світу голять своє обличчя, відрощують вуса цілий місяць та висвітлюють свої зміни у соціальних медіа, закликаючи кожного пам’ятати про необхідність оглядів та проходження обстежень у медичних центрах, а також роблять пожертвування у Фонд боротьби з раком простати (передміхурової залози) та яєчок. 

  

Чому про це важливо говорити?

На жаль, онкологічні захворювання прогресують і кількість захворювань збільшується щодня.  Рак простати знаходить  на другому місці у чоловіків серед онкологічних патологій. Більшість чоловіків мають певні форми раку простати без жодних зовнішніх симптомів захворювання, і саме це ускладнює діагностику на ранніх стадіях.   На жаль, є цифри, що кожен 7-ий чоловік у світі може захворіти на рак простати.

  

Симптоми раку простати

До них входять:

  • часте сечовипускання ,
  • тиск на сечовий міхур, який будить вас ночами,
  • гостра потреба в сечовипусканні, яку важко контролювати,
  • відчуття неповного спорожнення кишечника навіть відразу після сечовипускання,
  • сечовипускання у вузькому струмені.
  • у міру прогресування захворювання та зростання пухлини може спостерігатися затримка сечі у сечовому.

  

Симптоми, які можуть вказувати на запущену стадію захворювання:

  • болі в спині в попереково-крижової області,
  • відсутність апетиту
  • схуднення без причини.

     

Лікування раку простати

Діагностика захворювання на ранніх стадіях розвитку дозволяє ефективно вилікувати патологію. Лікування складається з хірургічного втручання (простатектомія), гормонотерапії, променевої терапії та хіміотерапії.

Операція з видалення передміхурової залози проводиться в першу чергу пацієнтам, які мають шанс вижити більше 10 років і не мають віддалених метастазів. Променева терапія може бути альтернативою операції або доповненням до операції.

Якщо два вищеописані методи застосувати неможливо, оскільки хвороба вже занадто запущена, застосовується гормонотерапія. Завдяки йому блокується дія чоловічих статевих гормонів, оскільки вони стимулюють ріст ракових клітин. Блокування гормонів може відбуватися через або через введення ліків.

Якщо гормональна терапія більше не ефективна, тому що рак став до неї стійким, то використовується хіміотерапія. 

Медичний центр Медікавер підтримує Мовембер і закликає кожного чоловіка дбати про себе!

Від чоловічого здоров’я залежить загальний стан організму в цілому.

Не забувайте приділяти час своєму здоров'ю та раз у рік профілактично проходити огляд у лікарів-урологів та проктологів. 

Рання діагностика дозволяє попередити серйозні захворювання!

Для запису на консультацію до лікаря звертайтесь за телефоном 0 800 305 911 

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже