МУЛЬТИДИСЦИПЛІНАРНИЙ ПІДХІД ДО ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ АТОПІЧНОГО ДЕРМАТИТУ. #1

МУЛЬТИДИСЦИПЛІНАРНИЙ ПІДХІД ДО ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ АТОПІЧНОГО ДЕРМАТИТУ.

4 жовтня 2018 року в Медичному центрі Медікавер в рамках роботи Медікавер Академії відбулася наукова дуель між двома лікарями – представниками різних дисциплін: дерматології та алергології. Бінарна лекція-дебати «Мультидисциплінарний підхід до вирішення проблеми атопічного дерматиту. Дві точки зору» мала на меті продемонструвати лікарям загальної практики (педіатрам, терапевтам та сімейним лікарям) необхідність звертатися по допомогу до інших спеціалістів у випадках, коли є сумніви щодо визначення діагнозу чи лікування.

Атопічний дерматит є захворюванням, яке якнайкраще ілюструє необхідність такого мультидисциплінарного підходу у лікуванні. І присутні на лекції лікарі, у цьому переконалися. Вони визнали, що бувають такі клінічні випадки, коли без допомоги вузького спеціаліста дуже важко (а часом і неможливо!) правильно визначити діагноз.

Протягом двох годин два спікера – провідний дерматолог Медікавер Ярина Зайченко та лікар-алерголог Медікавер Марта Ломіковська – вели наукову лікарську дуель, доводячи, як важливо у лікуванні однієї і тієї ж хвороби враховувати знання й підходи різних дисциплін. Під час лекції присутні повторили, що таке атопічний дерматит, розглянули причини та патогенез його виникнення, дізнались про сучасні підходи діагности, лікування й профілактики, які українські та європейські протоколи застосовувати на практиці.

Дуель закінчилась миром!))

Схоже