Надійний захист від грипу 24/7!

Грип - це гостре, вірусне, інфекційне захворювання, яке вражає переважно дихальну систему.

Він викликається трьома різними типами вірусу грипу - А, В і С. Грип можна ефективно запобігти за допомогою вакцинації. Вакцини проти грипу знижують ризик захворіти і запобігають розвитку серйозних ускладнень. Вакцинацію слід проводити щороку, до початку сезону зараження, який в Україні триває з початку осені до весни. 

Вакцинація є основним засобом захисту від грипу та його ускладнень. Доступні вакцини забезпечують захист від найсерйозніших типів вірусу грипу. Вакцини розроблені таким чином, що немає страху, що ви можете захворіти в результаті їх введення. Вони безпечні і рекомендовані для маленьких дітей (старше 6 місяців), вагітних жінок, людей похилого віку та людей зі зниженим імунітетом.

Небезпека грипу в основному обумовлена його ускладненнями, до яких особливо вразливі люди похилого віку та діти до 2 років, люди з діабетом, астмою, ХОЗЛ, люди з імунодефіцитом, серцево-судинними захворюваннями або нирковою недостатністю - це люди з групи високого ризику.

 

Інформація про щеплення проти грипу

Щоб отримати вакцину проти грипу, зверніться до свого довіреного лікаря. Лікар проводить кваліфікаційний огляд і, якщо немає протипоказань, допускає пацієнта до введення вакцини. Введення вакцини відбувається в кабінеті вакцинації. 

Записатися на консультацію

Коли мені робити вакцину проти грипу?

В Україні, найбільше зростання випадків захворювання на грип відбувається у період з жовтня по квітень.

Вакцинацію проти грипу слід зробити до початку сезону грипу (у вересні або жовтні). Однак, якщо ви не встигли зробити щеплення до епідемічного сезону, ви можете приймати вакцину протягом усього періоду захворювання (з листопада по лютий-березень).

 

Як часто мені робити щеплення від грипу?

Вакцинацію проти грипу слід проводити щорічно.

Необхідність щорічної вакцинації обумовлена антигенною мінливістю штамів вірусу грипу. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) постійно досліджує штами грипу, що циркулюють у навколишньому середовищі. Якщо в середовищі з’являється нова, ВООЗ видає оновлені рекомендації щодо складу вакцини. Тому імунізація проти грипу постійно вдосконалюється та контролюється, завдяки чому регулярне щеплення підвищує та розширює захист від вірусів.

 

Віруси грипу - чим вони відрізняються?

Вірус, що викликає грип, - це вірус з родини Orthomyxoviridae, який представлений у трьох формах - типу А, типу В та типу С. Дослідження показують, що більшість випадків захворювання є результатом зараження вірусами типу А та В. Інфекція, спричинена тип С - легкий і дуже важкий, рідко викликає епідемії.

Вірус типу А характеризується стійкими мутаціями, які вимагають щорічної зміни складу вакцин проти грипу. З іншого боку, тип В вірусу більш стійкий і не характеризується такою високою мінливістю. Що стосується грипу В, для нас важливо те, що всередині нього є два підтипи - Вікторія та Ямагата. Важливо, що обидва ці підтипи часто були причиною значної частки випадків протягом останніх кількох сезонів епідемії грипу.

 

Чи варто робити щеплення від грипу?

Небажання робити щеплення проти грипу є невиправданим, вакцина безпечна, і вона проходить випробування на ефективність та безпеку перед її продажем. Крім того, кожна нова партія вакцин постійно перевіряється перед її випуском у продаж.

Переваги вакцинації значно перевищують незручності, пов’язані з введенням ін’єкції, вакцинація забезпечує захист від хвороб та ускладнень. Подумайте, проконсультувавшись з лікарем, щорічно робити щеплення від грипу.

Ми всі повинні мати на увазі, що грип - це серйозне захворювання, яке несе високий ризик ускладнень, і його не можна нехтувати або нехтувати вакцинацією.

 

Кому рекомендується щеплення від грипу?

З огляду на епідеміологічні вказівки - всім людям віком від 6 місяців варто застосовувати відповідно до рекомендацій до застосування вакцини, зокрема:

Вакцинації від грипу підлягають:

здорові діти віком від 6 місяців до 18 років (з особливим акцентом на дітей віком від 6 до 60 місяців);

люди старше 55 років;

люди, які мають тісний професійний або сімейний контакт з дітьми віком до 6 місяців, а також з людьми похилого віку або хронічно хворими (в рамках реалізації стратегії вакцинації, що приваблює);

медичні працівники (медичний персонал, незалежно від їх спеціалізації та адміністративного персоналу), школи, торгівля, транспорт, державні службовці, зокрема: поліція, армія, прикордонники, пожежні частини;

мешканці будинків для людей похилого віку та інших установ, що надають цілодобову допомогу інвалідам, хронічно хворим або людям похилого віку, зокрема у закладах догляду та лікування,суб’єкти, які надають послуги паліативної допомоги, хоспісу та тривалого догляду , медична реабілітація, лікування наркоманії, психіатрична допомога та курортне лікування.

За клінічними та індивідуальними показаннями:

реципієнтам пересаджених органів;

хронічно хворі діти (віком від 6 місяців) та дорослі, особливо ті, що страждають на дихальну недостатність, бронхіальну астму, хронічну обструктивну хворобу легень, серцево -судинну недостатність, ішемічну хворобу серця (особливо після інфаркту), ниркову недостатність, рецидивуючий нефротичний синдром, захворювання печінки, обміну речовин, включаючи цукровий діабет, неврологічні та захворювання;

людям у станах зниженого імунітету (у тому числі пацієнтам після трансплантації тканин) та пацієнтам з новоутвореннями системи кровотворення;

діти у віці від 6 місяців до 18 років, особливо ВІЛ-інфіковані, з імунологічними та гематологічними розладами, включаючи ідіопатичну тромбоцитопенію, гострий лейкоз, лімфому, вроджений сфероцитоз, вроджену аспленію, дисфункцію селезінки, після спленектомії, з первинними імунодефіцитами , після імуносупресивної терапії, після трансплантації кісткового мозку, до або після пересадки внутрішніх органів, хронічно лікується саліцилатами;

діти з вродженими вадами серця, особливо ціанозом, з серцевою недостатністю, з легеневою гіпертензією;

жінки, які вагітні або планують завагітніти.

ВАЖЛИВО! Medicover не проводить вакцинацію препаратом, придбаним пацієнтом в аптечній мережі.

  

В медичному центрі Medicover ми забезпечуємо належні умови  «холодового ланцюга» для зберігання вакцин у спеціальних фармацевтичних холодильниках.

Щодо лікарських засобів, це питання є для нас ключовим, і ми гарантуємо належний процес закупівлі та зберігання вакцин.

Осінь - це пора найбільших спалахів сезонних захворювань, у тому числі грипу. Захистіть свій організм - прийдіть на вакцинацію в Медичний центр Медікавер.

Щеплення від грипу важливі як дорослим, так і дітям. Дитячий імунітет не захищений від вірусів, тому щорічні профілактичні щеплення дозволяють зміцнити опорну функцію і захистити малюків від захворювання.

  

Повідомляємо, що у Медичному центрі Медікавер доступні два типи вакцин проти грипу:

Джісі Флю (Південна Корея)

Показана малюкам від 6 місяців.

Лікарі-педіатри рекомендують щепитись  щороку у таких дозах, аби захистити дитячий імунітет від захворювань:

діти віком від 6 місяців та дорослі: доза 0,5 мл (15 мкг).

діти віком до 9 років, які раніше не були щеплені або не були інфіковані грипом, повинні бути щеплені два рази з інтервалом не менше ніж 4 тижні у вищезазначеній дозі.

 

Ваксігрип Тетра (Франція)

Вакцина Ваксігрип Тетра індукувала значущу імунну відповідь проти 4 штамів вірусу грипу, що містяться у вакцині.

Лікарі-педіатри рекомендують щепитись  щороку у таких дозах, аби захистити дитячий імунітет від захворювань:

Активна імунізація дорослих та дітей віком від 6 місяців для профілактики грипу, спричиненого двома підтипами вірусу грипу А та двома типами вірусу грипу В, які містяться в даній вакцині.

Дітям віком до 9 років, які раніше не вакцинувалися, другу дозу вакцини 0,5 мл потрібно ввести після першої з інтервалом щонайменше 4 тижні.

 

Загалом серопротекція досягається протягом 2–3 тижнів. Тривалість імунітету після вакцинації залежить від вакцинного штаму і, як правило, триває від 6 до 12 місяців.

 

Чи можна поєднувати вакцину від грипу з іншими вакцинами?

Так, звичайно. Лікарі рекомендують проведення поєднання вакцини вакцини від грипу з іншими вакцинами в іншу ділянку введення або з дотриманням відстані не менш як 2,0 см між двома ін’єкціями, тобто одночасно можна захистити пацієнтів від декількох інфекційних захворювань по типу «їжачка».

В МЦ «Медікавер Україна» можна отримати обов’язкові та рекомендовані вакцини згідно Календаря профілактичних щеплень вакцинами європейського виробника для рутинної імунізації інфекційних захворювань та коронавірусної хвороби SARS-COV-2.

 

Подбайте про себе у високий час сезонної захворюваності - пройдіть регулярну вакцинацію від грипу!

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911.

 

Наявність  різних типів вакцини у Медичному центрі Медікавер уточнюйте за телефоном.

Медікавер - це ваш надійний захист від усіх хвороб!

  

*Вакцинація проводиться тільки після огляду лікаря.

Ціна вказана без вартості огляду.

    Прізвище та ім'я
    Номер телефону
    Ваш e-mail
    Обрати філію
    Текст повідомлення

    Схоже