Пластика - це мистецтво змін

Які естетичні операції сьогодні популярні? Розповідає пластичний хірург, завідувач відділення хірургії медичного центру «Медікавер» Антон Анатолійович Висоцький. Він знає, як подарувати кожному і кожній зовнішність мрії.

Як показує статистика, українці довіряють зміни у власній зовнішності лікарям і хочуть виглядати молодими у будь-якому віці. 

 

Які пластичні операції найчастіше виконуються у вашому відділенні? 

Сьогодні пластичні операції - це норма. У тренді - природність. Пацієнти хочуть виглядати молодшими, зберігаючи власні риси. Результат має бути непомітним навколишнім. І неважливо,  про що йдеться. У нашому медичному  центрі операції виконуються за  такими напрямами: пластика грудей, повік і рубців, отопластика, підтяжка  обличчя, абдомінопластика, ліпосакція,  ліпофілінг. Найпопулярнішими залишаються  аугментаційна мамопластика - корекція форми та об’єму грудей із застосуванням імплантатів, а також пластика повік - блефаропластика. 

Попит на операції підвищується у той чи інший сезон? 

Попит на операції з пластики тіла особливо підвищується в осінньо-зимовий період. Бо влітку пацієнти бажають демонструвати ідеальні форми, а не витрачати час на реабілітацію. Та є лише два критерії, якими потрібно керуватися, вибираючи сезон для операції: стан здоров’я і наявність вільного часу. Якщо хочете зробити, наприклад, ринопластику або блефаропластику, знадобиться приблизно місяць на повне відновлення. Все інше (тепло на вулиці або холодно, мокро або сухо тощо) значення не має. 

Хто найчастіше звертається - жінки або чоловіки? 

Я за рівноправність: чоловіки теж хочуть виглядати красиво, останнім часом попит серед них стрімко зростає. 

Успіх операції - це завжди заслуга лікаря? 

Запорука гарного результату - це тандем лікаря (операція) і пацієнта (реабілітація). 

Якщо дотримуватися усіх рекомендацій, відновлення пройде легко. 

Отже, незабаром насолодитися гарним результатом. 

З якого віку можна робити пластичні операції? 

Будь-які пластичні операції дозволені з 18 років. 

Чи доводилося вам відмовляти пацієнтам? 

Звісно. Це може бути обумовлено медичними протипоказами для проведення оперативного втручання. Інколи просто не збігаються рішення: пацієнтка хоче більший розмір імплантатів, ніж їй підходить анатомічно. Якщо піти на таке, не досягнемо естетичного ефекту та отримаємо розвиток непередбачуваних ускладнень. 

Пластика грудей - це тільки встановлення імплантатів? 

Ні, мамопластика - широкий розділ пластичної хірургії. Найпопулярніша операція - ендопротезування молочних залоз, тобто встановлення силіконових імплантатів. Друга - мастопексія - підтяжка грудей, яка може включати й імплантати, а може й ні. Також робимо редукційну мамопластику - зменшення бюста, корекція сосків і ареол. 

Останнім часом виникає багато питань щодо безпечності грудних імплантатів

Сьогодні випускається четверте покоління ендопротезів, які відрізняються  хорошою біосумісністю і міцністю. Ризик пошкодження мінімальний. 

Відмінний рівень імітації: більшість моделей навіть на дотик не відрізняються від натуральних грудей. Виробники дають довічну гарантію. Ми використовуємо тільки сертифіковані грудні імплантати найвищої якості та надійності. 

Кому необхідна блефаропластика? Який результат гарантує ця операція?  

Ця операція може мати реконструктивний або естетичний характер. Перший випадок- порушена працездатність повіки, що заважає зору. Тут вік принципового значення не має. Другий - блефаропластика як засіб омолодження - відмінний спосіб позбутися жирових гриж у повіках, «гусячих лапок», птозу (опущення м’яких тканин), «мішків», темних кіл під очима... Ці недоліки зазвичай виникають після 30 років, хоча іноді й раніше. Ефект в середньому триває 8-12 років. 

Які рекомендації дали б пацієнтам, які прагнуть змін? 

Насамперед - не боятися! Пластична операція - це спосіб впоратися з проблемою, стати здоровішим, усунути хворобу. Це прямий шлях до набуття впевненості в собі, задоволення власним тілом. Впевнена в собі людина перестає бути уразливою, їй відкриваються всі можливості світу. Ми знаємо, як подарувати омріяну зовнішність кожному і кожній. 

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже