Не дай святам нашкодити своєму організму!

У святковий час різноманіття раціону вражає. Кожен готується до застіль завчасно і ретельно - підбирає найкращі компоненти, складає меню й очікує зустрітись за столом усією родиною та близькими.

Смакові рецептори працюють 24/7 і рівень задоволення від улюблених смаколиків досягає максимуму.

І саме тоді в нашому житті з’являються важкість, здуття шлунку та розлади харчових звичок через надмірне вживання жирної та смаженої їжі, салатів із хімічними соусами та алкоголю.

Перш за все, варто зрозуміти, що свята минуть, а збій у роботі шлунково-кишкового тракту вам доведеться лікувати довго.

Пам’ятайте, що надмірне вживання алкоголю шкодить не лише вашому шлунку, але й впливає на роботу нервової системи та мозку.

Вживайте алкоголь розумно й не на голодний шлунок.

Надавайте перевагу легшим стравам за столом у вечірній час. 

    

А також пам’ятайте про 4 простих кроки для відновлення після свят

1. Поступово повертайтесь до буденного раціону

Не можна одразу після застілля взятись за чисте правильне харчування, а ще гірше - дієту.

Поступово зменшуйте порцію, виключіть з раціону смажене, гостре та жирне. Додавайте фрукти та овочі, замініть вживання алкоголю свіжим фрешем чи смузі.

   

2. Води, сер!

Намагайтесь випивати 2-3 літри фільтрованої води в день. Почніть день зі склянки фільтрованої води зі свіжовичавленим лимонним соком. Це розпочне ваш метаболізм, сприятиме детоксикації та змусить вас почувати себе справді чудово.

   

3. Повернення у великий спорт 

Підвищуйте частоту серцевих скорочень і займайтесь вправами. Наша шкіра – це наш найбільший орган, тому, пітніючи, ви можете вигнати деякі з неприємних токсинів, які є у вашому організмі. Рух дозволить вам почуватися краще фізично та розумово, вивільняючи деякі ендорфіни, які покращують ваш настрій.

Якщо вам важко отримати мотивацію, запишіться на заняття з другом, щоб спорт у компанії приносив вам задоволення, або почніть з малого - з швидкої ходьби на біговій доріжці, слухаючи улюблений подкаст чи серіал.

   

4. Очистить свій організм

Обов’язково введіть м’яку клітковину у свій раціон після свят. У поєднанні з великою кількістю води, це допоможе вам очистити вашу систему. Додайте до свого плану харчування продукти, які містять насіння чіа, мелене лляне насіння, цільні зерна та свіжі овочі!

Головне правило - все повинно бути в міру і поступово! Якщо ви впродовж усіх свят харчувались виключно смаженим і жирним, а в один день вирішуєте покінчити з цим і взятись за збалансований раціон, то так не вийде.

У висновку ви лише завдасте шкоду організму від стресу і отримаєте харчовий розлад.

Любіть свій організм і дбайте про нього.

Не робіть культ смакувань у період свят і краще менше, але якісніше для вас.

Кожен салат чи ковбаска залишить слід на вашій вазі, але і зашкодить системі травлення загалом.

Якщо ви відчуваєте дискомфорт, гострий біль чи ознаки отруєння звертайтесь на огляд до лікарів- гастроентерологів МЦ Медікавер за телефоном 0 800 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже