Секс під час вагітності

Найочікуваніша та найщасливіша пора в житті кожної пари - це очікування малюка.

Окрім фактів, навколо вагітності вирує неймовірна кількість міфів та табу, які не мають жодних підстав. Ми вирішили розвінчати міф про секс під час вагітності, адже питання статевого життя турбує ледь не кожну майбутню маму.

 Інтимний зв’язок між парою важливий, адже саме регулярне статеве життя допомагає майбутній мамі підтримувати свій емоційний та фізичний стан, зміцнювати стосунки між партнерами навіть впродовж гормональних всплесків вагітності.

 

Чи безпечні інтимні стосунки впродовж вагітності?

Однозначно правильної відповіді немає. Якщо жінка здорова і вагітність протікає без ускладнень, то немає протипоказань до продовження статевого життя. Однак, лише гінеколог, який спостерігає вагітну, може визначити стан жінки, адже лікар знає особливості настання вагітності, її перебіг, анамнез вагітної.

Проте існують фактори, коли інтимне життя краще призупинити задля здоров’я мами та малюка:

- є ризик передчасних пологів;

- передлежання плаценти або її низьке розташування;

- обтяжений акушерський анамнез, коли вже були передчасні пологи;

- наявність венеричних захворювань;

- підтікання навколоплідних вод; 

- болі під час статевого акту або ж кров’яні виділення.
 

“Вагітність - це не хвороба, і не вирок для пари, щоб забути про інтимний зв’язок на 9 місяців. Проте варто розуміти, що кожна майбутня мама носить під серцем малюка, і відповідно, несе відповідальність за обох. Щоб ваша вагітність протікала легко та без ускладнень, а сексуальний зв’язок із чоловіком приносив задоволення, а не дискомфорт варто прислухатись до порад вашого лікаря акушер-гінеколога. Якщо аналізи в нормі, у вагітної мами немає спадкових патологій і немає протипоказань, то секс буде лише на користь.”- розповідає Чолас Елені, лікар акушер-гінеколог, лікар ультразвукової та пренатальної діагностики Медичного центру Медікавер.

 

Чи безпечний секс для вашого малюка?

Майбутні матусі часто хвилюються, що інтимне життя може зашкодити їх дитині. Звісно ж, це міф, адже травмувати плід неможливо. Малюку нічого не загрожує - він надійно захищений маткою, плацентою, плідним міхуром та навколоплідними водами. 

 

Чи це нормально, якщо жінка не відчуває потягу, і сексуальне бажання часто змінюється?

Так, це цілком нормальний процес. Жіночий організм, гормони і настрій у період вагітності часто нагадують “гойдалку”, і не завжди стабільні з дня на день. Не варто робити будь-що без бажання. Чоловік має розуміти, що лібідо жінки може то впасти, то навпаки піднятись і не потрібно сприймати це як недолік.

 

Чи змінюється бажання до сексуальних відносин залежно від триместрів вагітності? 

Вважається, що перший триместр вагітності викликає в жінки емоційні та гормональні сплески: 

- настрій вагітної може змінюватися настільки швидко, що чоловіки не встигають зрозуміти, що сталося, і не знають, що робити; 

- вагітна може вередувати, вимагаючи в чоловіка, наприклад, мандарини з гострим соусом, або й зовсім заплакати без жодної причини;

- жінка може відчувати постійну нудоту, запаморочення та втому.

У цей період варто приділяти більше уваги одне одному, а чоловікові - мати терпіння та взаєморозуміння до майбутньої мами.

Другий триместр вважається найсприятливішим для жінки: організм вже звик і прилаштувався до вагітності, тому самопочуття вагітної помітно покращується: більше немає токсикозу, форми починаються округлятися, а обличчя та волосся світиться здоров’ям. Гормон естроген набирає обертів, тому жінка, прагне кохання на ніжності. Обійми та дотики стають ще приємніші, адже тактильна чутливість підвищується. 

Третій триместр доволі непередбачуваний, адже в цей період жінка починає хвилюватися за майбутні пологи. Живіт вагітної стає більшим та важчим, матка починає давити на сечовий міхур, тому візит до туалету стає все частішим. Деякі жінки в цей період хвилюються через свою надмірну вагу, що, безперечно, впливає на лібідо. 

 

Кожна вагітність індивідуальна та унікальна. На жаль, не існує формули для кожної вагітної жінки. 

Прислухайтесь до свого організму, відвідуйте лікаря і підтримуйте одне одного. Саме завдяки таким правилам ваше самопочуття завжди буде відмінним і вагітність подарує лише щасливі миті.

Спеціалісти Медікавер з жіночої консультації знають як зробити вашу вагітність легкою та незабутньою. 

Для запису на консультацію чи облік вагітності звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже