ДІАГНОСТИКА ТА ДИФЕРЕНЦІЙНА ДІАГНОСТИКА АРТРИТІВ У ДІТЕЙ – КОНФЕРЕНЦІЯ ДЛЯ СІМЕЙНИХ ЛІКАРІВ, ТЕРАПЕВТІВ, ПЕДІАТРІВ ТА РЕВМАТОЛОГІВ. #1

ДІАГНОСТИКА ТА ДИФЕРЕНЦІЙНА ДІАГНОСТИКА АРТРИТІВ У ДІТЕЙ – КОНФЕРЕНЦІЯ ДЛЯ СІМЕЙНИХ ЛІКАРІВ, ТЕРАПЕВТІВ, ПЕДІАТРІВ ТА РЕВМАТОЛОГІВ.

Чому саме в Медичному центрі Медікавер відбувається ця конференція?

Річ у тім, що саме у клініко-діагностичній лабораторії нашого центру проводиться унікальний для України аналіз – на кальпротектин крові, який допомагає лікарям у діагностуванні ювенільного системного артриту та хвороби Стілла. На сьогодні вже було проведено понад 300 таких аналізів.

«У сучасній ревматології визначення цього біомаркера можна використовувати для прогнозування терапевтичної відповіді та ризику загострення ревматичних хвороб, – говорить доктор медичних наук Ярина Бойко, професор кафедри клінічної імунології та алергології, дитячий ревматолог Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. – Кальпротектин крові є чутливішим маркером активності хвороби у порівнянні з ШОЕ та СРБ, корелює з клінічною активністю захворювань та відображає субклінічну активність хворіб. Кальпротектин крові доцільно проводити у хворих з гарячкою неясного генезу, оскільки є верифікаційним маркером для ювенільного системного артриту та хвороби Стілла».

Ярина Бойко провела власні дослідження результативності нового лабораторного обстеження – кальпротектину крові – у ревматологічних хворих, результатами яких й поділиться з іншими лікарями.

Крім цього, у своєму виступі Ярина Євгенівна розгляне причини болів у суглобах та артритів у дітей, звернувши особливу увагу на алгоритм клінічного огляду пацієнтів.

Другим доповідачем конференції буде Марта Ломіковська, асистент кафедри клінічної імунології та алергології ЛНМУ ім. Д. Галицького, лікар-алерголог, імунолог, Медичного центру Медікавер. У своєму виступі вона розповість про побічні реакції на ліки, які найчастіше застосовуються у ревматологічній практиці.

Запрошуємо зацікавлених лікарів: сімейних, терапевтів, педіатрів та ревматологів, – на конференцію «Діагностика та диференційна діагностика артритів у дітей», яка відбудеться у Медичному центрі Медікавер 21 червня 2018 року. Початок о 16:00. Участь безкоштовна.

Програма конференції

16:00 – 16:10

Вступне слово.

Ольга Чорненька, завідувач Клінічно-діагностичної лабораторії Медичного центру Медікавер.

16:10 – 16:50

Диференційна діагностика артритів у дітей

Ярина Бойко, доктор медичних наук, професор кафедри клінічної імунології та алергології, дитячий ревматолог Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру

16:10 – 17:30

Важливість визначення рівня кальпротектину крові для діагностики та терапії хворих на ревматологічні хвороби.

Ярина Бойко, доктор медичних наук, професор кафедри клінічної імунології та алергології, дитячий ревматолог Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру

17:30 – 18:15

Медикаментозна алергія в ревматологічній практиці.

Марта Ломіковська, асистент кафедри клінічної імунології та алергології ЛНМУ ім. Д. Галицького, лікар-алерголог, імунолог, Медичного центру Медікавер.

18:15 – 19:00

Вручення сертифікатів, неформальне спілкування.

Схоже