Хто такий психіатр?

Сьогодні торкнемось теми, яка ще донедавна була табуйованою в нашому суспільстві. Це тема психічного здоров’я та звернення за допомогою до психіатра.

 

Хто ж такий психіатр? 

Це не лікар, який тримає під столом «гамівну сорочку», а за спиною в нього - два санітари, а фахівець з області психічного здоров’я. Лікар-психіатр займається діагностикою, лікуванням і профілактикою психічних захворювань. Огляд психіатра відбувається лише за письмової згоди пацієнта та з дотриманням усіх етичних норм. Після огляду психіатра ніхто не «поставить» вас на психіатричний облік, не відбере у вас водійські права чи не заборонить вам знайти хорошу роботу. 

Звернення до психіатра є конфіденційним та є так званими «чутливими даними», що означає, що навіть інші лікарі суміжних спеціальностей не зможуть отримати доступ до інформації про Ваше звернення до психіатра. 

Не варто боятись звернутись до психіатра, адже у реаліях українського сьогодення в багатьох із нас є тривога, порушення сну, знижений настрій, страх, думки про невідворотне.  

 

Отож, перерахуємо основні напрямки роботи психіатра: 

Розлади настрою (депресивні епізоди різного ступеню вираженості, циклотимія, біполярний афективний розлад);

Фобічні розлади;

Тривожні розлади;

Реакції на важкий стрес (гострі стресові реакції, посттравматичний стресовий розлад);

Соматизовані та невротичні розлади;

Розлади харчової поведінки (анорексія, булімія);

Розлади особистості;

Психотичні розлади;

Розлади психіки внаслідок ураження головного мозку (епілепсія, деменція тощо);

Розлади сну.

  

Якщо у Вас виникли будь-які симптоми з боку нервової системи, з боку психічної сфери, не ігноруйте дані симптоми та зверніться до фахівця. Вам нададуть кваліфіковану медичну допомогу без упереджень та з максимальним комфортом для Вас. 

 

Для запису на консультацію до психіатрів Медікавер звертайтесь за телефоном 0 800 305 911.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже