Контрацепція та її переваги

У Всесвітній день контрацепції хочемо поговорити про її важливість у житті кожного.

Контрацепція необхідна для збереження здорових сексуальних відносин, виключення ризику небажаної вагітності та захисту від різних венеричних захворювань.

Сьогодні існує чимало видів контрацепції залежно від механізму дії, ступеню захисту чи техніки застосування.

  

Контрацепція у підлітковому віці

Вибір контрацептивів у підлітковому віці - це важливе питання і тому не варто боятись порадитись із батьками, або звернутись за порадою до лікаря.

Адже використання презервативів захищає вас від статевих інфекцій та небажаної вагітності, яка, на жаль, призводить до абортів у ранньому періоді.

Презервативи - це необхідність для кожного підлітка, який починає статеве життя. Це стосується як хлопців, так і дівчат.

Кожна пара повинна перед початком статевих стосунків обговорити це питання і дійти до згоди.

Наша порада  щодо контрацептивів у підлітковому віці використовувати презервативи.

Це найбільш легкий метод в експлуатації та один із найбільш надійних.

Самим пріоритетним методом контрацепції для підлітків є латексні презервативи (для підвищення надійності варто поєднувати їх зі сперміцидами).

Тільки така бар’єрна контрацепція знижує ризик передачі інфекцій. 

  

Контрацепція у ранньому репродуктивному віці

Цей період життя характеризується високою сексуальною активністю та підвищеною фертильною здатністю, як у жінок, так і у чоловіків.

Тож контрацептиви повинні бути високонадійні.

Серед оптимальних видів контрацепції можете обрати для себе наступні:

бар`єрний метод ( латексні презервативи)

вагінальні кільця

моно- або багатофазні низько дозовані комбіновані оральні контрацептиви (КОК), які не тільки захищають від небажаної вагітності, але і нормалізують цикл. Але такий метод контрацепції потрібно обирати суто після консультації у лікаря, адже такі пігулки можуть також завдати шкоду вашому жіночому здоров'ю.

внутрішньоматкові спіралі по типу Мірени чи Джайдес

сперміциди ( вагінальні свічки)

 

Контрацепція для жінок, які народили, або годують грудьми 

У цей період не всі методи контрацепції є дозволеними, тому наведемо деякі з них, які жінка може використовувати в період лактації або після вагітності

гестагенвмісні пігулки

бар'єрні контрацептиви

внутрішньоматкові контрацептиви

Також нагадуємо, що в період перших 6 місяців після народження малюка, жінка немає овуляції, тому методи контрацепції не завжди потрібні, проте рекомендуємо кожній проконсультуватись зі своїм лікарем-гінекологом перед прийняттям рішення.

 

Пізній репродуктивний вік

У більш пізньому віці найкращими методами контрацепції стають комбіновані оральні контрацептиви (КОК) та внутрішньоматкові контрацептиви з левоноргестрелом.

Такі засоби допомагають жінці зберегти своє жіноче здоров`я у порядку - слугують профілактикою кровотеч та допомагають контролювати менструальний цикл.

Всі методи контрацепції допомагають парі тримати своє сексуальне життя під контролем, і дбати про своє здоров`я.

Проте лікарі акушер-гінекологи Медікавер радять відноситись до теми контрацепції серйозно та спершу проконсультуватись з лікарем, який саме метод обрати.

Адже самостійний вибір контрацепції, особливо це стосується гормональної, може призвести до побічних ефектів, які, безпосередньо, будуть впливати на ваше здоров`я.

Для запису на консультацію до лікаря акушер-гінеколога звертайтесь за телефоном 0 800 305 911.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже