НА КРОК ПОПЕРЕДУ В ДОПОМІЖНИХ РЕПРОДУКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЯХ #1

НА КРОК ПОПЕРЕДУ В ДОПОМІЖНИХ РЕПРОДУКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЯХ

11 жовтня 2018 року Медичний центр «Інтерсоно Медікавер Group» спільно з фармацевтичною компанією Abbott провели конференцію на тему: «На крок попереду. Сучасні інноваційні методики в допоміжних репродуктивних технологіях», в якій взяло участь близько 50 лікарів акушерів-гінекологів.

Під час своїх виступів спікери зупинилися на найбільш ефективних способах допоміжних репродуктивних технологій.

Про кріоконсервацію яйникової тканини, як один з найефективніших на сьогодні методів збереження фертильності, у своїй доповіді розповіла медичний директор «Інтерсоно Медікавер Group» та науковий директор Медікавер Fertility Уляна Дорофеєва. Перевагами кріоконсервації, зокрема, є:

  • можливість застосування в умовах, коли неможливо відтермінувати початок лікування онкозахворювання;
  • це – єдина потенційна опція для дівчаток препубертатного віку;
  • застосування не залежить від менструального циклу.

Усі онкологи перед призначенням терапії повинні поінформувати пацієнтів про ризик розвитку непліддя та запропонувати лікувальний режим якомога раніше.

Слід знати, що, якщо забір яйникової тканини здійснюється поза межами клініки, де відбуватиметься її кріоконсервація, до ембріологічної лабораторії ізольований яйник транспортують у приготованому розчині сертифікованого виробника, який міститься в спеціальному контейнері, що зберігає постійну температуру +4℃. Середній час між отриманням яйника та завершенням його кріоконсервації не може перевищувати 24 години.

Метою допоміжних репродуктивних технологій є досягнення вагітності в максимально короткі терміни з мінімізацією кількості невдалих спроб. Як досягти успіху в програмах запліднення in vitro, розповіла кандидат медичних наук, завідувач відділення ДРТ Медичного центру «Інтерсоно Медікавер Group» Роксолана Семчишин. Зокрема, вона зупинилася на розборі вдалих спроб запліднення in vitro.

Ось фактори, які впливають на успіх програм ЗІВ:

  • структура ендометрію,
  • товщина ендомерію,
  • функціональна здатність ендометрію:
    • гормональний профіль
    • імунний профіль
    • «вікно імплантації».

Завідуюча кафедрою акушерства й гінекології №2 Вінницького національного медичного університету ім. М. Пірогова Ольга Булавенко присвятила свій виступ одному з важливих аспектів програм ДРТ – підтримці лютеїнової фази. Зокрема, мова йшла про позитивний клінічний досвід у застосуванні препарату «Дуфастон» в програмах ДРТ в Україні.

Усі учасники конференції «На крок попереду» отримали Сертифікати.

Схоже