Наш естетичний недруг - вугрі

Мало є на світі людей, які ні разу не зустрічали цього захворювання. Близько 85% людей молодого віку в тій чи іншій формі у віці від 12-24 років страждають від вульгарного акне (так звучить цей діагноз у медицині). Також варто не забувати, що існують дитяче та пізнє акне. 

Це поширене хронічне захворювання шкіри, що виникає внаслідок закупорки або запалення сальних залоз, що супроводжують кожну волосину. 

У результаті ми бачимо чорні цятки, підшкірні прищики чи запальні гнійники, інколи навіть у вигляді вузлів. Виникають вони здебільшого на обличчі, але можуть бути також на шкірі спини та грудей.

 

В підлітковому віці захворювання проходить важче у чоловіків, а в пізньому віці -  у жінок. 

Основні причини розвитку:

- надмірне лущення шкіри та нашарування лусочок, що закривають пори;

- надмірна продукція шкірного сала;

- наявність та активність специфічних бактерій, що мають назву Cutibacterium acnes

- запалення.

Окрім того, не забуваємо, що генетика також є важливим фактором, тому подивіться на своїх батьків і зорієнтуєтеся яка шкіра вас чекає згодом.

Є декілька стадій цього захворювання. У когось це лише чорні цятки (комедонні вугрі), у когось з’являються поодинокі червоні прищики (легке акне). Коли на шкірі багато гнійників чи навіть вузликів – розцінюємо це як середній та важкий перебіг захворювання.

 

Для чого нам це знати? Тому що від важкості процесу залежить, чи ми можемо використовувати місцеве лікування, чи мусимо розглядати системне лікування, що передбачає тривале застосування ліків, аби в результаті не отримати рубці на все життя. А їх доволі важко позбутися. Лікування є необхідним, тому чекати на самовирішення не варто. Наявність акне може викликати довготривалий психологічний та фізичний дискомфорт. Це пов’язано з розвитком депресії та тривоги, незалежно від тяжкості захворювання.

  

Дієта відіграє важливу роль: не вживаємо продуктів з консервантами, барвниками, емульгаторами, фаст фуд. Доведений вплив цукру та наявність лактазної недостатності. 

Не варто відкидати роль косметологічних процедур та правильно підібраного догляду за обличчям. Ефективними є механічна чистка обличчя, поверхневі хімічні пілінги, фото- та лазерна терапія. 

 

Досвідчені лікарі клініки Медікавер з легкістю підберуть вам якісний догляд, ефективне лікування та порадять, які косметологічні процедури підходять саме вам. Записатись можна за телефоном 0 800 305 911.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже