Негормональна контрацепція: що обрати?

Детальний розбір різних видів контрацепції від спеціаліста 

Кожна пара хоча б раз у житті стикається із питаннями, який метод контрацепції варто обрати. Стабільне сексуальне життя - це запорука щасливих і гармонійних стосунків, але як захистити себе від незапланованої вагітності.

 

Розберемо детально всі існуючі методи негормональної контрацепції

Негормональна контрацепція - це один із дієвих методів захисту від незапланованої вагітності, який безпечний для організму. Щодо результативності такого захисту існують безліч міфів та упереджень

 

Тож давайте розберемо, які види негормональної контрацепції існують?

1. Негормональні свічки

До прикладу Бенатекс,  Фарматекс,Еротекс, Ноноксинол чи Патентекс. Це найкраще в плані надійності засіб контрацепції, так як ці супозиторії зменшують рухливість сперматозоїдів і скорочують шанси на зачаття дитини.

Вони працюють як лубрикант, допомагають покращити статевий акт за рахунок додаткового зволоження, проте не впливають на гормональний фон жінки.

  

2. Негормональні протизаплідні таблетки

Негормональні таблетки є одним із найзручніших і ефективних методів контрацепції для жінки, до прикладу Фарматекс, Бенатекс, Еротекс.

Рекомендуємо підібрати їх зі своїм гінекологом, щоб ефективність від пігулок була дієвою. Їх перевага - легкий спосіб застосування, немає побічних ефектів на організм. Негормональні таблетки може використовувати майже кожна здорова жінка.

Вони також рекомендовані і тим, хто стикався із захворюваннями статевих органів і тих, кому протипоказано гормональні препарати (у період вагітності, годування грудьми).

 

3. Негормональні спіралі

Внутрішньоматкова спіраль - це пластикова (може бути мідна,позолочена або срібна) конструкція  кільцеподібної  чи сферичної форми, до прикладу Юнона, Juno Gold, Ballerine.

Як працює негормональна спіраль? Вона злегка подразнює слизову матки, провокуючи невелике запалення. Таким чином організм реагує на подразник і посилає на допомогу  клітини імунної системи, так звані фагоцити,  які знищують всі мікроби, збудники запалення, сперматозоїди,  а також запліднені яйцеклітини, якщо зачаття все ж відбулось. Мідь, позолота чи срібло провокують реакцію організму, впливаючи на сперматозоїди та яйцеклітину і захищають від незапланованої вагітності.

  

4. Тампони 

Це також один з типів дієвої та безпечної для жінки контрацепції, до прикладу тампони Фарматекс.

Він не є таким розповсюдженим, проте результативність не менша за інші види. Це бар’єрні тип негормональної контрацепції. Принцип роботи простий.

При їх виробництві основу тампона просочують речовинами на основі кислот, частіше ноноксинолом-9. Ця речовина роз'їдає тіло сперматозоїда, відокремлює його хвостик. Роз`єднана чоловіча клітина втрачає здатність до пересування по жіночих статевих органів, тому запліднення яйцеклітини не відбувається.

 

5. Презервативи

Їх прийнято відносити до бар’єрних методів контрацепції. Презерватив - це тонкий латексний виріб, що не дозволяє спермі проникнути в піхву до жінки. Презервативи прийнято вважати найоптимальнішим і надійним захистом від зачаття, окрім того використання презервативів перешкоджає потраплянню інфекцій, які передаються статевим шляхом.

Ефективність захисту від презерватива складає близько 90%.

Презерватив - один з найбезпечніших методів негормональної контрацепції, він не здійснює вплив на організм людини, захищає його від інфекцій і, безпосередньо, від незапланованої вагітності.

“Негормональна контрацепція цілком безпечна для організму. Вона не має протипоказань для організму, легка у застосуванні і захищає від незапланованої вагітності. Звісно ж, бувають винятки, коли людині протипоказаний певний тип контрацепції, як до прикладу негормональну спіраль не можна використовувати жінкам, які мають доброякісні пухлини чи ерозійні процеси. То ж перед остаточним вибором певного вибору контрацепції, я рекомендую звернутись до вашого лікаря-гінеколога, щоб індивідуально підібрати засіб без шкоди вашому здоров’ю”,- говорить лікар акушер-гінеколог, Медичного центру Медікавер, Олена Михайлівна Жемела.

Жіноче здоров’я - це основа здоров’я всього організму жінки. Тому кожна з нас повинна турбуватись про нього щодня.

Обирайте безпечну негормональну контрацепцію без шкоди вашому організму на огляді у лікаря-гінеколога в Медікавер!

Для запису на консультацію записуйтесь за номером телефону 0 800 305 911, або заповнюйте форму онлайн на сайті

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже