Підготуй імунітет до зимового сезону!

На дворі сніжить,у повітрі відчувається мінусова прохолода і здавалось би, що загартовувати себе вже немає сенсу.

Але ні, зміцнення імунітету необхідно завжди, незалежно від погоди чи сезону за вікном.

Буквально декілька простих правил, які виконуються щодня допомагають кожному оминути регулярні захворювання і провести канікули з задоволенням на лижах чи смакуючи глінтвейном з виглядом на гори.

По-перше, спіть міцно і дотримуйтесь режиму сну. Це банальне правило, але ефективне для кожного. Саме сон є запорукою вашого імунітету. Вченими доведено, що в людей, які щодня засинають о 10-11 годині вечора і сплять 7-8 годин, здоров’я міцніше, рівень тривожності спадає і людина почувається бадьорою, незалежно від змін артеріального тиску, до прикладу.

Чому сон такий важливий? Це фізіологічний процес відновлення організму після важкого дня. Ваші органи працюють в уповільненому режимі, а нервова та кровоносна система у посиленому. Мозок насичується киснем і це дозволяє поліпшити пам’ять, здатність до роботи і загалом до позитивних емоцій.

Серцево-судинна система також схильна до впливу повноцінного сну на організм - рівень холестерину та артеріальний тиск залишаються в нормі, що зменшує ризики серцево-судинних захворювань.

І звісно ж, не варто забувати про красу зовнішню. Сяяння шкіри, природній рум’янець та блиск з’являються завдяки режиму сна. У людей, які впродовж життя дотримуються повноцінного сну, зморшки, пігментні плями та зневоднення шкіри мінімізуються.

По-друге, регулярні фізичні вправи. Ще з часів школи, всіх привчали до ранкової гімнастики, уроків фізкультури, а пізніше до тренувань у залі. Спорт - це запорука не лише красивої фігури, але і здоров’я.

Регулярні вправи впливають на вашу вагу, осанку та дихання. Імунітет укріплюється, а самопочуття завжди на висоті. Варто пам’ятати, що буквально 40 хв щоранку для вправ допоможуть залишатись у тонусі та хорошому самопочутті.

По-третє, збалансоване харчування. Це один з основних аспектів для здоров'я всього організму. Ви не повинні їсти багато чи понад силу, а їсти здорову їжу, яка насичена вітамінами та мікроорганізмами. Обирайте для солодкого перекусу не печиво чи тістечко, а сезонні фрукти чи натуральні цукерки. Обмежте вживання смаженого, гострого та жирного. Додайте в раціон побільше вітаннімих напоїв взимку - імбирний, обліпиховий чи малиновий чаї, домашній глінтвейн чи узвар.

І головне - побудуйте правильну культуру вживання - три повноцінних прийоми їжі, і можливі 1-2 перекуси за день, але корисних снеків та фруктів.

Саме завдяки слідуванню цих простих правил, ви почуватиметесь здорово і бадьоро у будь-який час. І головне, ваш імунітет буде укріпленим і самостійно протистояти хворобам.

Ваше здоров’я - це ваша відповідальність. Любіть і дбайте про себе цілодобово і тоді ваше самопочуття буде відмінним.

Для запису на консультацію до лікарів Медікавер звертайтесь за телефоном 0 80 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже