ПОЛОГОВОМУ БУДИНКУ МЕДІКАВЕР У ЛЬВОВІ БУТИ? – ТАК/НІ. ВИСЛОВИ СВОЮ ПОЗИЦІЮ! #1

ПОЛОГОВОМУ БУДИНКУ МЕДІКАВЕР У ЛЬВОВІ БУТИ? – ТАК/НІ. ВИСЛОВИ СВОЮ ПОЗИЦІЮ!

Виконавчий комітет Львівської міськради кілька разів розглядав та відкладав погодження містобудівних умов та обмежень для будівництва Медичного центру з пологовим будинком Медікавер на ділянці по вул. Гетьмана І. Мазепи, 23. Причина затримки – позиція окремих мешканців прилеглих будинків.

Міжнародний медичний холдинг Медікавер діє виключно в правовому полі, згідно з чинним законодавством України. Компанія придбала земельну ділянку у Львові по вул. Гетьмана І. Мазепи на вторинному ринку у січні 2018 року, щоби побудувати сучасний, за європейськими стандартами якості, пологовий будинок.

«Ми – єдиний європейський медичний інвестор в Україні. Зараз на нас дивляться інші потенційні інвестори, для яких події, що розгортаються навколо будівництва медичного центру, є сигналом до прийняття рішень, – коментує ситуацію генеральний директор Мережі медичних закладів Медікавер в Україні Руслан Червак. – У цю будівлю ми інвестуємо понад 20 млн. євро. Новий Медичний центр з пологовим будинком створить близько 400 нових робочих місць, а це означає, що сотні сімей отримуватимуть гідну «білу» зарплату, а бюджети (державний та місцевий) – податки. Крім того, сотні сервісних компаній (з кейтерингу, медобладнання та медпрепаратів, охорони, комунальних служб тощо) отримають роботу. І найголовніше, що ми зробимо, – це надамо львів’янкам можливість народжувати в комфортних умовах… Ми не говоримо про рух в Європу, ми створюємо Європу для людей вже тут і сьогодні».

Над проектом Медичного центру із пологовим будинком Медікавер працює компанія «Укрдизайнгруп» (UDG), яка вже має успішний досвід у проектуванні медичних закладів в Україні та закордоном. Усі роботи з проектування та будівництва відбуваються під контролем європейських фахівців Медікавер, котрі звели клініки у Польщі (Медікавер Wilanow Hospital) та Румунії (Clinicile Медікавер Bucuresti).

«Новий медичний заклад стане не тільки окрасою міста, але й надасть львів’янкам можливість народжувати діток у безпечних й комфортних умовах, на які вони вже давно заслуговують, – розповідає Руслан Червак.– Пологовий будинок Медікавер зможе обслуговувати до 1000 породіль на рік. У закладі буде 3 пологових зали, дві сучасні операційні, два відділення спільного перебування матері й дитини, 27 палат на 38 ліжок (разом), надсучасна реанімація новонароджених. Встановлене у ньому неонатологічне обладнання дозволить виходжувати діток з найглибшою недоношеністю. А пологові зали матимуть функцію трансформерів, завдяки чому жінки народжуватимуть у найприродніший для себе спосіб. Окрім цього Медичний центр матиме власне гінекологічне відділення, жіночу консультацію із залом для занять, Школу батьківства тощо.»

Проектна площа Львівського медичного центру на вул. Мазепи, 23 – понад 6 тис. м2. Він буде обладнаний усім необхідним для потреб матері й дитини.

Будівництво буде вестися згідно з європейськими екологічними нормами та із застосуванням енергоощадних технологій. Територія навколо будинку буде реорганізована в парк із дитячим майданчиком, що забезпечить комфортне перебування вагітних, їх родичів, друзів та всіх бажаючих.

Наразі ведуться роботи з проектування. Представляємо превізуалізацію зовнішнього вигляду Медичного центру із пологовим будинком Медікавер у Львові.

Початок активної фази будівництва запланований на 2019 рік. Здача в експлуатацію – у 2021 році.

Представники Медичного центру Медікавер та автори проекту кілька разів зустрічалися з мешканцями. Відповідали на всі запитання, прислухалися до болів, йшли на компроміси. На останній такій зустрічі домовилися підписати Протокол, згідно з яким інвестор, зокрема, погодився замовити технічне обстеження будинку №23 по вул. Гетьмана І. Мазепи, а під час будівельних робіт регулярно моніторити його стан та, у разі виявлення змін, призупинити будівництво. Цей Протокол так і не був підписаний мешканцями. Кожного разу на зустріч із інвестором та архітекторами-проектантами приходять інші люди.

Запрошуємо долучитися до обговорення питання будівництва Медичного центру із пологовим будинком Медікавер широку громадськість Львова, усіх, кому не байдужі умови, в яких сьогодні народжують львів’янки! На зустрічі будуть присутні: головний архітектор Львова Ю. Чаплінський, член виконавчого комітету Львівської міської ради О. Печенко, представники Медичного центру Медікавер, Шевченківської райадміністрації, ТОВ «Карпатська Нерухомість», архітектурної майстерні «Укрдизайнгруп».

Зустріч із мешканцями, які виступають проти будівництва Медичного центру з пологовим будинком Медікавер у Львові по вул. Гетьмана І. Мазепи, відбудеться 20 червня о 18:15 за адресою: Львів, вул. І. Мазепи, 23. Приходьте висловити свою позицію.

Схоже