Правила красивої усмішки

Яких помилок допускаються у догляді за зубами 

Перш за все, кожен з нас прекрасно розуміє, що за блискучою усмішкою ховається титанічна праця.

На жаль, правильному догляду за зубами з дитинства мав би вчитись кожен, аби попереджувати запалення ясен, ранню появу карієсу, а пізніше і втрату самого зуба.

У погоні за білосніжною усмішкою останні роки набув популярності спосіб відбілювання зубів смужками та відбілюючими пастами з високим рівнем абразивності. Проте такі способи є не досить безпечними для вашої емалі та ясен. Перш за все, відбілюючі пасти  містять окисники та високий рівень абразивності (RDA), який дорівнює 110-150.

Для щоденного використання допускається рівень від 70-100, а для власників чутливих зубів - не більше 25. Інакше ви можете банально пошкодити верхній шар емалі.

Окрім цього, повернемось до відбілюючих смужок.  Вони ефективно відбілюють зуби на  2-3 тона, але також завдають шкоди вашій усмішці.

Про таке не пишуть на упаковці, проте:

  • При частому використання відбілюючих смужок  речовина руйнує емаль і потрапляє на дентин, що призводить до чутливості  та пришвидшеного руйнування зубів.
  • При неправильному прикусі речовина не потрапляє на всі ділянки і це призведе до нерівномірної дії на емаль зуба.
  • При потраплянні речовини з відбілюючих смужок на ясна та слизову оболонку ротової порожнини відбувається - запалення ясен ,опік слизової та утворення виразок на слизовій , внаслідок чого присутні больові відчуття та кровоточивість досить тривалий період.
  • Смужки для відбілювання містять у своєму складі багато компонентів, які можуть викликати  алергічні реакції.

Наступним етапом розберемо види відбілюючих паст та їх шкоду вашим зубам.

Такий тип зубних паст класифікують на хімічні та абразивні.

Перший вид - це пасти, котрі здійснюють очищення зубів за допомогою хімічних компонентів. В своїй основі мають перекис водню або активного кисню. Лікарі попереджають, що в пасті не повинно бути перекису водню більше 0,1%. Підвищений  рівень концентрації  призводить до руйнування  емалі. Окрім того, варто зазначити, що пасти з хімічними компонентами тільки повертають зубам природній колір, а не дарують омріяну білизну. Наші спеціалісти наголошують, що паста з перекисом водню має накопичувальний ефект, саме тому зміни кольору помітні тільки за 2 тижні.

Наступний вид - абразивні пасти. Вони складаються з речовин, котрі зчищають наліт з емалі. Зазвичай, це такі речовини, як бентонітова глина, оксид кремнію, дикальцій фосфат. Такі пасти призначає лікар, якщо звичайні не допомагають впоратись із нальотом на зубах.

Але з ними потрібно бути обережним. Адже вони містять у своєму складі тверді частинки, які стирають верхній шар емалі та проникають в ясенні кишені травмуючи ясна.

Наші лікарі стоматологи рекомендують не зловживати самостійним відбілюванням і дбати про свою ротову порожнину. Якщо ви мрієте про білосніжку усмішку, то записуйтесь на професійну гігієну ротової порожнини у Медікавер.

І ваша усмішка засяє з новою силою!

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Схоже