Що таке атопічний дерматит?

З настанням холодів ваша шкіра стає сухою, з’являється дискомфорт і стягнутість, а після морозу ви помітили дрібні тріщини та висипи на шкірі - це все  прояви атопічного  дерматиту.

Часто його називають екземою або атопічною екземою - це неінфекційне захворювання шкіри, коли з’являється надмірна сухість, сверблячі висипання, які зникають і з’являються знову.

Період загострення захворювання частіше припадає на холодний сезон. Адже саме під впливом вітру та холоду ваша шкіра пересихає.

    

Чи заразний атопічний дерматит?

Ні. Мільйони живуть з атопічним дерматитом

Атопічний дерматит (АД) поширений у всьому світі. Люди різного віку від новонароджених до дорослих у віці 65 років і старше живуть із цим захворюванням. 

   

Симптоми:

  • Сухість шкіри;
  • Сильний свербіж, який часто посилюється вночі;
  • Локалізація ураження шкіри. Найчастіше вражається шкіра на згинах колін та ліктів, на повіках, руках, шиї та спині.  

Атопічний дерматит - це розповсюджене захворювання серед людей, 1 з 10 має АД.

    

Як доглядати за шкірою під час атопічного дерматиту?

Щоденні водні процедури мають бути правилом догляду за атопічною шкірою. Але замість мила варто обрати спеціальні косметичні засоби, що попереджають пересихання шкіри та створюють додатковий захист. Купання та душ підтримує шкіру чистою, змиває кірочки, а це попереджає інфікування. Також необхідно щодня застосовувати спеціальні зволожуючі креми-емолієнти, що сприяють відновленню бар'єрних функцій шкіри. Наносити на шкіру емолієнти треба мінімум двічі на день.

   

Діагностика та лікування дерматиту

На даний час немає методів лікування, які дозволяють вилікувати атопічний дерматит назавжди. Після огляду, лікар-дерматолог призначає медикаментозне лікування, щоб зняти свербіння та покращити стан шкіри.

Для зняття свербіжу та запалення використовуються креми та мазі, які містять кортикостероїди. Але варто пам’ятати, що довготривале використання таких мазей є шкідливим і варто дотримуватись рекомендацій лікаря стосовно терміну використання.

Якщо ви помітили надмірну сухість шкіри, свербіж чи лущення, то одразу звертайтесь на консультацію до лікаря-дерматолога аби не дати дерматиту перейти в гостру форму захворювання.

Для запису на консультацію звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Бажаний час прийому
Обрати аналіз
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже