Здорове серце

Без якого органу важко уявити  роботу людського організму?

Звісно ж, кожен розуміє, що мова йдеться про серце.

 

Серце - це один із головних органів, який забезпечує якісну роботу всіх систем організму.

Нормальне здорове серце має чотири камери (лівий і правий шлуночки – нижні камери; ліве і праве передсердя – верхні камери) та чотири клапани (мітральний і тристулковий; аортальний і клапан легеневої артерії). Стінки серця складаються із м’язових клітин (міоцитів), а також колагену та маленьких вен і артерій (називаються венулами і артеріолами, відповідно). 

Навіть мінімальні відхилення у роботі серця - провокують збій всього організму.

Задишка, дискомфорт в ділянці серця, слабкість, прискорене й уповільнене серцебиття, відчуття нестачі повітря, перебої в роботі серця, неспроможність виконати звичне фізичне навантаження, запаморочення, безсоння, тривожність, підвищений артеріальний тиск, набряки ніг, надмірну пітливість,   - це симптоми, які вказують на терміновий візит до кардіолога.

 

Кардіолог - це лікар, що опікується (діагностує, лікує, призначає профілактичні заходи) органом людини, який ніколи не відпочиває, завжди працює і є своєрідним двигуном життя – серцем. В полі його зору – захворювання серцевого м'яза та судин.

Здоровий функціонал серця вкрай важливий для кожного, і , на жаль, більшість з нас звикли звертатись до лікаря, коли симптоматика стає гострою і помітною.

Будьте уважні до свого організму, реагуйте на кожен сигнал!

Будь-який біль у області серця чи грудини, задишка під час невеликих навантажень чи піднятті сходами, підвищення тиску не можна ігнорувати.

Потурбуйтесь про себе і запишіться на огляд спеціаліста.

Ваше серце буде вам вдячним!

 

Як підготувати до прийому у кардіолога?

  • пригадайте коли у вас почались болі чи інша симптоматика. Чи це сталось при фізичній активності чи у спокійному стані
  • коли приходить полегшення? Які медикаменти допомагати втамувати біль
  • підготуйте перелік ліків, які ви вживаєте на постійній основі. Неважливо чи це гормональні препарати чи вітаміни, кожен медикамент важливо вказати
  • якщо у вас були виклики швидкої допомоги, заключення лікаря чи інші додаткові аналізи, що можуть допомогти лікарю у визначенні діагнозу - візьміть їх з собою на візит
  • пригадайте, чи не було проблем із серцево-судинною системою у ваших рідних. Це важливо розуміти, аби виключити спадковий фактор

  

Як відбувається прийом у кардіолога?

Для початку лікар робить загальне обстеження пацієнта - вимірює тиск, пульс і прослуховує серце.  Таким чином він може зрозуміти, куди варто звернути увагу першочергово.

Надалі призначаються спеціалізовані обстеження - кардіограма, УЗД серця, холтерівське добове моніторування АТ або ЕКГ, аналізи крові. Після результатів, кардіолог може скерувати пацієнта до інших вузько спеціалізованих лікарів, щоб остаточно встановити діагноз

“Регулярні обстеження свого організму, особливо серцево- судинної системи є вкрай важливі кожному. Чоловікам віком 40 років і більше та жінкам у віці 50 років ( або після настання менопаузи) потрібно звернутися до кардіолога, незалежно від наявності чи відсутності симптомів, аби завчасно попередити порушення у роботі серця. Адже у цьому віці ризики серцевих захворювань зростають. Також я  рекомендую здорове харчування з низьким вмістом насичених жирів з акцентом на цільнозернові продукти, овочі, фрукти, рибу та регулярні фізичні навантаження, не менше 30 хв на день, з подальшим поступовим збільшенням навантажень. Звісно ж,  забути про шкідливі звички та регулярно здавати аналізи крові на холестерин та рівень цукру крові”- говорить лікар кардіолог Медичного центру Медікавер, Кондрацька Оксана Михайлівна.

Ваше здорове серце - це запорука якісного функціонування та здоров’я в цілому!

Подбайте про себе та своїх рідних та запишіться на візит до лікаря-кардіолога в Медичний центр Медікавер.

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911 чи заповнюйте форму на сайті

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже