15-21 ВЕРЕСНЯ ЛІКАРІ ОБ’ЄДНАЮТЬСЯ ЗАРАДИ ДОПОМОГИ ДІТЯМ У МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ МЕДІКАВЕР #1

15-21 ВЕРЕСНЯ ЛІКАРІ ОБ’ЄДНАЮТЬСЯ ЗАРАДИ ДОПОМОГИ ДІТЯМ У МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ МЕДІКАВЕР

«В операційному блоці Медичного центру Медікавер ми почуваємось, як вдома, в своїх рідних американських клініках. Тут і комфортно, і безпечно», – висловив торік свої враження від роботи в Україні Генадій Фузайлов, професор Гарвардської медичної школи та керівник проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям», що здійснюється в Україні з 2011 року.

15 вересня 2018 року бригада американських пластичних хірургів знову прилітає до Львова, щоби безкоштовно протягом тижня допомагати постраждалим від опіків українським дітям, котрі мають рубцеві деформації й контрактури.

Вже третій рік поспіль проект «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» відбувається у Медичному центрі Медікавер в рамках його співпраці з Гарвардською медичною Школою. Для реалізації спільного українсько-американського проекту Медичний центр Медікавер надає свій операційний блок разом із всім необхідним обладнанням та витратними матеріалами. Крім того, близько 20 медичних працівників Медікавер (хірургів, анестезіологів та медсестер) працюватимуть увесь цей час пліч-о-пліч з американськими колегами. Буде сформовано три операційних бригади, які працюватимуть одночасно в трьох автономних зонах. Це дозволить за п’ять днів прооперувати до 60 маленьких українських пацієнтів.

Протягом року дистанційно американські фахівці розглянули близько 250 заявок від батьків постраждалих після опіків дітей із різних областей України. Для очного огляду відібрали 180 маленьких пацієнтів. Більшість із них у попередні роки вже отримувала допомогу в рамках проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям». Серед них, наприклад, вихованець Вільшанського дитбудинку Ігор Лакатош, який проходив лікування в Бостоні. Але на первинний огляд, який відбудеться вже цієї неділі, запрошено і 45 нових пацієнтів. Після нього буде сформований план операційних днів на весь наступний тиждень.

Спеціально для проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» Медичний центр Медікавер придбав в Ізраїлі суперсучасний лазер AcuPulse CO2 (Lumenis®), незамінний для роботи американських хірургів. Після завершення проекту лікарі Медікавер будуть використовувати це унікальне обладнання для надання медичної допомоги українським пацієнтам у сферах отоларингології, гінекології та пластичної хірургії.

17 вересня 2018 року о 12:00 в Медичному центрі Медікавер (Львів, вул. Героїв УПА, 73а, 3 поверх, конференц-зал) відбудеться прес-конференція, в якій візьмуть участь:

Геннадій Фузайлов (Gennadiy Fuzaylov), доктор медицини, керівник проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям», Масачусетська загальна лікарня (MGH)

Даніель Дрісколл (Dan Driscoll), доктор медицини, пластичний хірург, Масачусетська загальна лікарня (MGH)

Бранко Бойовіч (Branko Bojovic), доктор медицини, пластичний хірург, Масачусетська загальна лікарня (MGH)

Мирослава Децик, головний лікар Медичного центру Медікавер та координатор проекту «Проти опіків» в Україні.

Запрошені також очільники Львівської обласної та міської адміністрацій та начальники профільних управлінь.

Схоже