Дитячий масаж

Дитячі масажі - як це впливає на рівень стресу та задоволення в дитини?

Поширене питання, яке задають усі батьки: «Чи можуть їхні діти отримати користь від масажу і чи підходить дитячий масаж для їх здоров’я?» 

Відповідь очевидна. Так, масаж дуже корисний для малюків.

  

Почуття дотику є основною потребою людини. Це один з перших органів чуття, який розвивається у новонародженого. Незалежно від того, чи обіймаєте ви новонароджених чи заспокоюєте літніх батьків, важливість дотику заспокоює та дає відчуття безпеки кожному.

Відсутність контакту з іншими людьми може призвести до затримки розвитку немовлят. Дослідження на тваринах продемонструвало, що позбавлення материнського тактильного впливу у новонароджених може уповільнити їх розвиток, що призведе до зниження росту, слабкого імунітету та інших проблем. Людські діти нічим не відрізняються. Їх також потрібно торкатися, гладити і обіймати, щоб повністю досягти потенціалу зростання.

   

Чому дітям потрібен масаж?

У сучасному швидкому та напруженому способі життя діти стикаються з багатьма стресовими факторами, пов’язаними зі школою, тиском однолітків і тиском сім’ї. Крім того, надмірне використання гаджетів збільшує стрес і болі в тілі (внаслідок сидіння або лежання в одній позі). Аналогічно, спортивні змагання та повсякденні справи можуть викликати незначні травми, які призводять до болю та дискомфорту. Це призводить до порушення сну у дітей.

Діти рідко мають можливість або час відпочити та розслабитися. У таких випадках масаж є відмінним засобом для дітей, щоб зняти стрес і насолодитися життям у повній мірі.

   

5 переваг дитячого масажу для здоров'я

Масаж для дітей будь-якої вікової групи, незалежно чи це  немовлята, малюки або школярі, може подарувати безліч фізичного та психічного благополуччя. Загальні переваги для здоров’я, такі як розслаблення м’язів, зниження м’язової напруги та підвищення рухливості, можна застосовувати до всіх вікових груп. Однак масаж може запропонувати багато інших переваг, особливо дітям.

 

1. Сприяє зростанню та розвитку

Сенсорні та психологічні дані мають вирішальне значення для раннього розвитку та благополуччя новонароджених та немовлят. Масаж для дітей може забезпечити тактильні дії, стимулюючи їх ріст і розвиток.

Дослідження 2004 року показало, що масаж може сприяти розвитку та набору ваги у недоношених дітей та запобігати іншим ускладненням росту.

  

2. Може зробити вашу дитину щасливою

Дитячий масаж – ефективна терапія для зняття тривоги та стресу, що сприяє зниженню рівня кортизолу в організмі. Кортизол - це гормон стресу, який приводить організм вашої дитини в стан боротьби або втечі. Оскільки масаж пригнічує викид кортизолу, настрій вашої дитини автоматично покращується після хорошого сеансу масажу.

Згідно з дослідженням 2020 року, терапія масажем зменшує вироблення гормонів стресу у дорослих і дітей.

Згідно з дослідженням 2004 року, масаж може підвищити рівень дофаміну та серотоніну в організмі.

  • Таким чином, масаж для дітей підвищує рівень дофаміну в крові. Дофамін – це нейромедіатор, який робить вашу дитину щасливою та щасливою. Регулярні сеанси масажу можуть зробити ваших дітей щасливими і врівноваженими.
  • Масаж також сприяє синтезу серотоніну – природного антидепресанту в організмі. Високий рівень серотоніну допомагає дітям жити здоровим і веселим життям.
  • Ці ефекти масажної терапії допомагають зменшити тривожність і напругу, викликані школою, соціальним і екологічним стресом у дітей.

  

3. Покращення академічної успішності

Тривожність та синдром дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ) є однією з найпоширеніших причин низької концентрації уваги у дітей. Крім перевірених результатів для розслаблення стресу, масаж також корисний для лікування дітей з СДУГ.

Згідно з дослідженням 2003 року, діти з СДУГ, які отримували масаж, відчували себе більш задоволеними та впевненими. Їхні викладачі також відзначили значні покращення у вирішенні різноманітних завдань. Крім того, батьки дітей повідомили про значне покращення їхньої поведінки.

   

4. Покращена якість сну

Сон має вирішальне значення для росту та розвитку дитини. Однак сьогодні велика більшість дітей страждає від недосипання. Згідно з дослідженням 2015 року, майже 40% дітей не висипаються або мають труднощі із засинанням (безсоння).

Масаж допомагає дітям покращити якість сну, стабілізуючи рівень гормону сну. Масаж перед сном може забезпечити вашій дитині спокійний нічний сон. Сон необхідний для оптимального функціонування організму, оскільки він дає вашій дитині більше енергії та концентрації.

У дослідженні 2016 року дослідники виявили, що немовлята, які отримували масаж протягом шести тижнів, мали значно кращу якість сну, ніж немовлята, які не отримували масаж.

   

5. Покращує імунну систему

Імунна система - це природний щит, який захищає вашу дитину від мікробів і чужорідних патогенів. Здорова імунна система також запобігає розвитку хронічних захворювань.

Але хронічний стрес (як з ним стикаються сучасні діти) може послабити їхню імунну систему. Ослаблена імунна система не може боротися з мікробами та часто хворіє лихоманкою, грипом та іншими недугами. Як я згадував раніше, масаж знімає стрес у дітей, усуваючи його несприятливий вплив на імунну систему вашої дитини.

Згідно з дослідженням 2012 року за участю 120 недоношених дітей, масаж може підвищити функціональність і здатність боротися з мікробами імунних клітин NK. Немовлят поділяли на дві групи. Одна група (58 немовлят) отримувала масаж протягом п’яти днів поспіль, а інша група (62 немовляти) взагалі не отримувала жодного повідомлення. Наприкінці дослідження немовлята, які отримували регулярний масаж, показали значне покращення функції імунної системи.

Підвищуючи імунітет, масаж також може допомогти дітям, які страждають на цукровий діабет 2 типу, ревматоїдний артрит, дерматит тощо. Таким чином, масаж може значно покращити здатність вашої дитини в достатній мірі та адекватно впоратися з цими хронічними захворюваннями.

    

Дитячі масажисти

У сучасному метушливому та активному способі життя, де батьки все менше і менше часу приділяють дітям і масажі, масажисти та масажисти – знахідка. Професійний масажист може допомогти вашій дитині зробити масаж відповідно до її потреб. Сеанс масажу для вашої дитини пропонує найкращу віддачу від інвестицій з точки зору покращення якості та радості життя вашої дитини.

Запрошуємо всіх батьків разом із вашим чадом на дитячі масажі в Медичний центр Медікавер. 

Переваги масажу величезні для фізичного та психічного здоров’я ваших дітей. Це сприяє їх росту і розвитку, робить їх щасливими і бадьорими, покращує їхню успішність, покращує якість сну та зміцнює імунну систему. Професійний масажист може надати найкращі послуги масажу для вашої дитини з урахуванням їх індивідуальних потреб.

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже