Можливості сучасної онкологічної та пластичної хірургії розказує: Юрій Ярославович Присташ

"Бути здоровою і красивою може кожна"

Про всі можливості сучасної онкологічної та пластичної хірургії нам розказав Юрій Ярославович Присташ, лікар-онкомамолог, практикуючий хірург в медичному центрі Medicover.

Вже більше 10 років він допомагає жінкам побороти свої недуги і ставати кращими, а також розвіює всі упередження щодо мамопластики.

- Доброго дня, Юрій Ярославович, які види доброякісних пухлин розрізняють?

“ Останні роки звернень жінок з доброякісними утвореннями побільшало.

Найчастіше діагностуємо клас фіброаденом. Це доброякісні пухлини, які відрізняються більшим розміром і динамікою росту.  Саме вони становлять 90% доброякісних пухлин, які ми діагностуємо та успішно оперуємо.”

- Чи правда, що гормональні препарати впливають на новоутворення?

“ Можу сказати, що науковцями доведено,що тривале гормональне лікування частково може вплинути на розвиток пухлин. Проте наразі не доведено, що короткочасний курс  гормональних препаратів  призводить до розвитку злоякісних пухлин.”

-Чи правда, що новоутворення можуть передаватись спадково?

“ Це досить цікаве питання. Я б зазначив, що ми обов’язково з’ясовуємо  у пацієнток сімейний спадковий анамнез. Оскільки у слов’ян, приблизно у 17%, буває спадкова передача, здебільшого, злоякісних пухлин. Доброякісні також час від часу передаються спадково по жіночій лінії. Саме тому ми робимо певні генетичні тести пацієнтам, які дають змогу визначити мутації генів BRCA1 i BRCA2. Це можливість дізнатись, чи є схильність захворіти раком молочної залози.”

- Що варто робити жінкам, аби застерегти себе і уникнути кісти чи пухлини у молочній залозі?

“Правило досить просте : регулярно проходити огляд  у онкомамолога. Крім того, постійно самостійно оглядати свої груди .За наявності будь-яких відхилень слід обов’язково звертатись до лікаря”

- Які види операцій проводяться у МЦ “ Medicover”?

“ Ми проводимо весь спектр операцій: це і мамопластика, і онкологічні втручання. Адже наш медичний центр має всі кваліфікації та умови для здійснення усіх можливих хірургічних втручань ”

- Скільки днів триває реабілітація після мамопластики?

“ Операції з мамопластики, відбуваються у командній роботі пластичного хірурга, мене як онкохірурга та,  звісно ж, анестезіологічного супроводу.Такий підхід забезпечує успішні результати.  Якщо немає ускладнень  чи імунологічних особливостей у пацієнтки, то 2-3 вистачає для стаціонарного спостереження. Надалі - щоденні перев’язки і домашня реабілітація”

- Які оперативні втручання найпопулярніші серед жінок?

“Останні роки зростає відсоток онкопластичних операцій, онкозберігальних :  мінімізуємо об’єм втручання без втрати якості лікування та онкологічних наслідків. Частіше робимо радикальні секторальні резекції : груди зберігаються, забирається лише частина залози з пухлиною з відповідною зоною лімфовідтоку. Це дає змогу зберегти естетику, що впливає на  психологічний фактор пацієнтки.  А найголовніше - за якістю і онкологічним фактором така операція нічим не поступається повному видаленню грудей.”

- Чи відбуваються у Медікавер операції з одночасної мастектомії та реконструкції молочного залози?

“Так,останнім часом такі операції набувають популярності. Але підхід до таких пацієнток є індивідуальним : не завжди можна дозволити одномоментне втручання. Деякі пацієнти потребують подальшого онкологічного  лікування і стабілізації стану, У таких випадках вже після повторного контролю приймаються рішення стосовно пластики. Проте запитів на такі втручання значно  побільшало.”

- Чи правда, що імплант за кілька років може тріснути? Який його термін експлуатації?

“ Ні, на щастя, такі  ситуації давно відійшли у минуле-  подібні ускладнення зустрічались під час використання перших імплантів ще 20 років тому.Дійсно пам’ятаємо випадки: наприклад, під час перельотів ставалося непередбачуване. Зараз якість імплантів надзвичайно висока,  технологія вдосконалена. Ми використовуємо так звані текстуровані імпланти , які гарантують найменшу кількість відторгнень та ускладеннь після операції”

- Чи операції з мамопластики безпечні для кожної жінки?

“ Вони безпечні для кожної жінки, яка пройшла обстеження.”

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже