Як підготувати дитину до здачі крові для лабораторних досліджень?

Здача аналізів - це хвилюючий процес не лише для дітей, але і для дорослих.

Перш за все, не варто приховувати від дитини правду.

Заспокойте малюка, що здати аналіз необхідно,аби почувати себе здоровим і щасливим.

Не можна дурити дитину, що ви йдете за морозивом чи в дитячу кімнату, адже ви лише завдасте малюку стрес і майбутню фобію до здачі аналізів чи візитів до лікаря.

Обов’язково супроводжуйте дитину на аналіз, незважаючи на вік. Адже від стресової ситуації чи банального страху, малюку може стати погано і присутність батьків необхідна.

    

Коли найкраще здавати кров  для лабораторних досліджень?

Ідеальним часом для здачі аналізів є ранок. Адже після нічного сну всі показники приходять до норми і відсоток похибки зменшується. Для грудних дітей ─ перед здачею крові слід витримати максимально можливу паузу між годуванням. Для дітей старших року за 1 день до обстеження бажано виключити з раціону важку їжу: жирне і смажене.

Важливою умовою для лабораторних досліджень є здача крові натщесерце ─ 6−12 годин голодування, тому дитина повинна бути голодною.

Дітей до 5 років перед здачею крові бажано напувати кип’яченою водою (порціями до 150−200 мл протягом 30 хвилин). Проте, якщо для аналізу необхідний забір матеріалу з ротової порожнини чи горла, воду варто виключити принаймні за 30 хв  до здачі.

Також на результати досліджень можуть вплинути  фізична активність чи емоційне збудження, тому перед процедурою слід дати дитині кілька хвилин заспокоїтися і відпочити. Прийом деяких лікарських препаратів, наприклад, антибіотиків, може істотно впливати на результати аналізів, навіть протягом 10-14 днів після відміни прийому. Якщо дитина проходить лікування такими препаратами, обов'язково попередьте лікаря, що призначає вам аналізи.

Найголовніше - це позбавити малюка страху та пояснити, що лікарі не хочуть йому нашкодити чи зробити боляче. 

Від стресового фону залежить результат обстеження і відповідно, його небажання ходити на огляди у майбутньому.

Лабораторний аналіз - це один з важливих кроків обстеження організму та постановки правильного діагнозу.

Записуйтесь на здачу лабораторних досліджень в Медичний центр Медікавер і будьте впевнені у здоров’ї вашої дитини

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже