Проколювання вух

Перше проколювання вух – важлива подія для дітей і батьків. Однак, якою б кваліфікованою не була процедура, завжди є ризик, що в дитини виникне алергія на носіння сережок протягом початкового періоду загоєння. Як цього уникнути поговоримо далі.  

   

Коли можна проколювати вушка дитині?

Немає жодних правил щодо віку, з якого дитині можна проколювати вуха. Однак дерматологи МЦ Медікавер не рекомендують проколювати вуха немовлятам. Варто відзначити, що обережне поводження з сережками може бути складним з дуже маленькими дітьми. Вони цікавляться тілом і часто торкаються вух, що може ускладнити процес загоювання. Також варто пам’ятати, що коли дитина ходить в садок, вас можуть попросити зняти сережки. Це пов’язано з турботою про безпеку малечі. Адже такий вид прикраси можна відірвати під час гри. Лікарі, також відзначають, що кожен повинен мати можливість визначитися зі своїм тілом, тому проводити процедуру потрібно тільки тоді, коли дитина впевнена у своєму рішенні.

Алергічні реакції:

Близько 10% населення - це люди з алергією на золото (точніше, на домішки, що містяться в ньому, включаючи нікель). Тому провідні дерматологи МЦ Медікавер, не рекомендують використовувати вироби із золота для проколювання вух та носіння золотих сережок протягом початкового періоду загоєння. 

Краще застосовувати позолочені сережки у видимій частині, а в частині, яка безпосередньо контактує зі шкірою, виготовленої з чистого медичного сплаву. 

Аналогічно виготовляються сережки сріблястого кольору. Повністю безпечними з медичної точки зору є сережки, повністю виготовлені з спеціального медичного сплаву металів, основним з яких є сталь 300 серії титану.

Для проколювання вух в МЦ Медікавер, використовуються сережки з трохи товстішими шпильками, ніж у звичайних сережках. 

  

Де проколювати вуха?

Дерматологи МЦ Медікавер, радять відвідувати косметологів, які використовують професійні пістолети. Використання пістолета передбачає проколювання мочки вуха. Перед процедурою, дуже важливо простерилізувати всі частини пістолета, тому що на ньому можуть бути присутні бактерії.  Пістолетний метод, безумовно, найшвидший і найменш стресовий, тому мами немовлят вибирають його.

Інший варіант –  проколювання вуха стерилізованою голкою. Такий метод використовують при пірсингу, який швидше заживає і мінімізує ризик скупчення гною або подразнення.

Не можна забувати про правильний догляд. Свіжопробиті отвори необхідно двічі на день протирати колоїдним сріблом або октенісептом. При появі тривожних симптомів, таких як скупчення гною або значне почервоніння, варто звернутися до спеціаліста, який проводив процедуру.

  

Чому? Коли сережка знімається через шість тижнів після проколювання?

Тому що, отвір негайно скорочується. Більш товста шпилька забезпечує додатковий результат. Після чого ви зможете легко одягнути будь яку сережку (яка не викликатиме у вас алергічної реакції), не піддаючи ніжні стінки отвору подразненню та інфекціям.

Кровообіг у місці проколювання вух забезпечує краще загоєння. Сережки для проколювання розміщені в стерильній касеті, і тільки ці одноразові елементи мають контакт з вашим тілом, завдяки чому ви захищені на 100% від можливих інфекцій.

В подальшому по вибору металу сережок проконсультуйтеся з дерматологом. Завдяки цьому ви уникнете ризику алергії або сенсибілізації.

Перші сережки після проколювання 

Перші сережки після проколювання повинні бути простерилізовані і виготовлені з якісного матеріалу – срібла або золота. Обидва з металів характеризуються бактерицидними властивостями, завдяки яким не викликають алергічну реакцію.

Гіпоалергенні прикраси

Рана після проколювання вух заживає більше року. У цей час ризик алергії на нікель найбільший. Ось чому варто обрати безпечні для шкіри метали. Носячи гіпоалергенні сережки, ви зменшуєте ризик алергії на нікель. Такого типу сережки рекомендовані людям, які вже мають алергію на нікель і не можуть носити інші сережки.

  

Догляд після проколювання: 

Ретельно промивайте вуха на проколотій ділянці (з обох сторін) двічі на день. Під час купання промивайте вуха проточною водою з рідким милом. Потім промийте великою кількістю проточної води і висушіть серветками. Крім того, рекомендується промивати вуха спеціальними дезінфікуючими серветками (протягом перших шести тижнів). Дезінфікуючі серветки можна придбати в салонах, де проводять медичні процедури проколювання вух за методом Бломдаля. Ніколи не торкайтесь сережок брудними руками. Не перекручуйте сережки.

Загоєння проколених вух займає мінімум 6 тижнів. У цей період ми повинні особливо піклуватися про них. Після лікування ми повинні отримати від косметолога або пірсера детальну інструкцію, як доглядати і від чого слід відмовитися під час загоєння. Особливо важливими будуть регулярна гігієна і догляд, завдяки яким проколене місце заживе швидше, і ви зможете запобігти інфікуванню і некрасивим шрамам. 

Завжди мийте руки, перш ніж торкатися сережок і вух

Дитина не повинна торкатися до сережок без причини, особливо немитими руками. Однак рекомендується щодня повертати їх на 180 градусів за годинниковою стрілкою. Це запобігає вростання сережки. Найкраще робити це м’яко і в ігровій обстановці, щоб не налякати дитину і не заподіяти їй біль.

Дотримуйтесь гігієни і вимийте проколене місце

Гігієна – найважливіша річ під час загоєння. Досвідчені дерматологи МЦ Медікаверу рекомендують регулярне і ретельне миття сережок з виїмками на застібках і шкірою навколо пірсингу. Робити це потрібно двічі на день і використовувати спеціальні засоби на основі фізіологічного розчину. Забудьте про старі методи використання спирту, спирту або перекису водню, які можуть дратувати і сушити чутливу шкіру, подовжувати час загоєння та викликати печіння, яке відбиває у пацієнта бажання доглядати за раною.

Не змочуйте ділянку проколу

Проколене місце має бути сухим, щоб воно швидко зажило і не розвинулася інфекція. Мінімум на 6 місяців краще відмовитися від громадських басейнів. Також слід звернути увагу на протирання вух після купання. Варто запитати у лікаря, про безпечну косметику, яка не буде подразнювати шкіру і сповільнювати загоєння.

Якщо вас щось турбує, зверніться до лікаря

Приблизно протягом двох днів після процедури шкіра на вухах може червоніти, а місце проколу може поболювати. Це нормально і пов’язано з загоєнням рани. Якщо симптоми погіршуються і турбують вас, зверніться до лікаря. Це може означати наявність інфекції.

Не знімайте сережки заздалегідь без консультації з лікарем

Перші сережки, які ми отримали від косметолога, повинні постійно перебувати у вухах мінімум 6 тижнів. Не виймайте їх навіть при появі неприємних симптомів. У цьому випадку, знімаючи сережки, слід проконсультуватися з лікарем, який оцінить стан шкіри і пошкоджених тканин і порекомендує подальші дії. Раннє зняття сережок може призвести до злиття проколотої ділянки та утворення шраму.

Дані рекомендації допоможуть вам зберегти здоров’я, комфорт і безпеку після проколу вух. Недотримання їх може призвести до інфікування, набряку та ран, які призводять до утворення рубців і деформації. 

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже