Сімейний лікар - ваш персональний супергерой

З 19 травня 2011 року Всесвітня організація сімейних лікарів WONCA започаткувала святкування Всесвітнього дня сімейного лікаря, щоб підкреслити роль і внесок сімейних лікарів та команди первинної медичної допомоги в системах охорони здоров’я по всьому світу. Щороку це свято є чудовою нагодою визнати центральну роль сімейних лікарів у наданні персональної, комплексної та безперервної медичної допомоги всім пацієнтам.

  

Хто такий сімейний лікар?

Сімейний лікар – це той, хто може піклуватися про здоров’я всієї Вашої родини. Він дбає про людину на всіх етапах життя, незалежно від віку чи статі, включаючи турботу про фізичне, психічне та емоційне здоров’я. Важливим є знайомство з сімейним лікарем для побудови турботливих стосунків та розуміння, як допомогти Вам та Вашій родині приймати правильні рішення щодо свого здоров’я.

 

5 основних причин звернутися до сімейного лікаря

На сьогодні кожна людина в Україні повинна обрати свого сімейного лікаря. Так, якщо у вас є потреба у медичній допомозі — раптові симптоми застуди, ниючий біль у спині, несподівана поява висипу або навіть ви думаєте, що у вас може бути COVID-19 — до кого Ви першою чергою звертаєтесь? - Сімейний лікар може надати правильну відповідь на більшість ситуацій у сфері охорони здоров’я. Виняток становить лише невідкладна медична допомога. 

1. Сімейні лікарі можуть бути вашими первинними лікарями на будь-якому етапі вашого життя - від народження до старості. 

2. Сімейний лікар знає вашу особисту і сімейну історію. Це допомагає їм ставити точні діагнози, стежити за змінами у вашому здоров’ї протягом багатьох років.Медичний супровід цілих родин у сімейного лікаря також має значення, адже може допомогти записати точний і глибокий анамнез захворювань, що передаються по спадковості. Від цього відповідно буде залежати доцільність проведення генетичного консультування та план скринінгу небезпечних захворювань серед членів сім’ї, які знаходяться в групі ризику.

3. Сімейні лікарі лікують більше, ніж ви думаєте. Так, сімейні лікарі можуть допомогти вам у випадку, якщо ви хворієте хронічними захворюваннями, такими як хвороби серця, діабет, астма. Крім того вони можуть лікувати і гострі стани, такі як інфекції верхніх дихальних шляхів чи запалення сечовивідних шляхів тощо. До того ж сімейний лікар може консультувати Вас протягом всієї вагітності.

4. У випадку, якщо Вам потрібен лікар вузького профілю, вони допоможуть Вам звернутися до потрібного спеціаліста. Якщо Вам потрібно звернутися до фахівця з питань серцево-судинних захворювань, неврології чи будь-яких інших серйозних проблем, сімейний лікар може допомогти знайти людину, яка відповідає вашим особливим потребам

5. Відвідування сімейного лікаря – запорука Вашого здоров’я та довголіття Ви та ваша родина повинні відвідувати сімейного лікаря принаймні один раз на рік. При цьому лікар зможе провести плановий огляд, надасть рекомендацію щодо необхідних обстежень, а також сформує графік планових щеплень згідно з віком. Він також зможе відповісти на будь-які запитання чи занепокоєння.

Якщо виникли проблеми зі здоров’ям або питання з приводу профілактичного огляду зверніться за телефоном 0 800 305 911  або задзвоніть у свою страхову компанію, щоб записатися на прийом до сімейного лікаря.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже