Видалення грижі у дітей

Фахівці в галузі дитячої хірургії Медичного центру Medicover також спеціалізуються на операціях гриж. Це одна з розповсюджених скарг, з якою звертаються батьки дітей.

 

Що ж таке грижа? Це поняття досить міцно прижилося в загальній свідомості. При цьому навколо нього виникло багато хибних уявлень, наприклад, грижі утворюються не тільки в результаті носіння занадто важких для нас речей.

Грижі, або зміщення органів або тканин під шкірою, утворюються там, де черевна стінка анатомічно ослаблена. Даний вид дефекту може виникнути при різкому і швидкому підвищенні внутрішньочеревного тиску, тобто в результаті підвищених фізичних зусиль, але не тільки. Грижа також може бути викликана хронічним кашлем або проблемами з дефекацією. Лікарі розрізняють вроджені грижі та набуті (наприклад, викликані травмами). У дітей грижі найчастіше виникають через вроджені дефекти, а кашель або проблеми з випорожненням кишечника лише погіршують стан.

При народженні дитини у місці проходження пуповини залишається дефект, який з часом самостійно поступово (зазвичай протягом першого місяця) зникає: судини пуповини закриваються, а ділянка пупкового кільця затягується та вкривається рубцевою тканиною.

 

У наймолодших пацієнтів зазвичай виникають проблеми з:

- пупковою грижею;

- паховою грижею;

- мошонковою грижею (хлопчики).

 

Які симптоми грижі?

Грижі з’являються в кількох, особливо делікатних місцях черевної порожнини. Найпоширенішим різновидом є пахова грижа, яка вражає близько 70 % хворий. Багато пацієнтів також страждають від стегнової (12%) і пупкової (11%) гриж.

Варто згадати, що хірургічне втручання - єдиний спосіб позбутися від грижі. Якщо ми стикаємося з такою медичною проблемою, найбільшою дилемою, з якою ми стикаємось, буде вибір оптимального методу операції. 

Батьків має насторожити, якщо грижова випуклість в паховій області раптово стала твердою, дитина різко почала плакати чи стала неспокійною. При цьому може виникнути блювота і відмова малюка від прийому їжі. В області паху малюка спостерігається гострий біль. 

Ці симптоми можуть свідчити про те, що сталося обмеження пахової грижі. У цьому випадку малюка не можна годувати і давати пити, варто негайно доставити до лікарні.

  

Як позбутися від пахової грижі?

Міцна рука хірурга - запорука успішної процедури. Пацієнту можна зробити стандартну операцію, яка передбачає «розкриття» черевної порожнини хірургом. У цьому випадку, однак, потрібно враховувати той дискомфорт, який буде супроводжувати операцію ще кілька днів, пояснює лікар - дитячий хірург, Гулавський Ігор. 

У МЦ Medicover, крім кваліфікованого хірурга, маленького пацієнта буде супроводжувати команда педіатрів. Грижа - це стан, який можна вилікувати лише хірургічним шляхом, тому для комфорту дитини батьки можуть супроводжувати дитину під час анестезії та відновлення після наркозу. Операція зосереджена на закритті грижових воріт і зміцненні ослабленої ділянки, наприклад, в черевній порожнині. Після процедури немає необхідності в тривалому післяопераційному лікуванні - співробітники медичного центру Medicover забезпечують швидке відновлення та фізичну форму, а пацієнт може розраховувати на професійну допомогу.

 

Для запису на консультацію звертайтесь за телефоном 0 800 305 911. 

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже