Ваша усмішка подякує вам!

Здорова усмішка - це візитівка особистості, ключ до успіху

За здоровим станом ротової порожнини, без каріозних уражень, запальних процесів ясен та неприємного запаху насправді приховується велика щоденна праця.

Чи важливий домашній догляд за ротовою порожниною? Безперечно, адже це 50% успіху на шляху до ідеальної усмішки. 

Наші фахівці-гігієністи підготували для Вас путівник з домашнього догляду за ротовою порожниною.  Всього декілька простих правил допоможуть Вам стати власником “голлівудської” усмішки.

Перш за все, потурбуйтесь про вибір правильної зубної щітки. Це ключовий момент у домашньому догляді. Бажано проконсультуватись з лікарем-стоматологом з метою  визначення стану ясен та чутливості зубів, що дозволить підібрати оптимальний варіант зубної щітки.

Більш універсальним варіантом вважаються електричні щітки та мануальні щітки середньої жорсткості без скошених зубчиків. Вони найкраще впораються із нальотом та залишками їжі між зубами.

Рекомендуємо звернути увагу на  електричні щітки  Colgate 360 Soft та Philips Sonicare або ж на мануальні варіанти Curaprox Ultra Soft та Oral-B Pro-Expert,  які є лідерами на ринку серед щіток для щоденного догляду.

Очищати зуби потрібно двічі на день, тривалістю не менше 5 хв.

Другий не менш важливий пункт, це зубний флос (нитка), користування якою після кожного прийому їжі, особливо м’яса та овочів, дозоляє ретельно забрати рештки їжі, які окрім дискомфорту  також провокують накопичення нальоту, та ополіскувач для  ротової порожнини, який допомагає підтримувати свіжий подих, попереджає відкладання нальоту на зубах, зменшує кровоточивість і запалення ясен.

Третє правило - це зубна паста із відповідним вмістом фтору. Рекомендовано для дорослих користуватись пастами із вмістом фтору більше 1300 ppm, а дітям - до 1000 ppm, оскільки надмірна кількість фторидів є шкідливою для їх віку.

Ну і наостанок, не забувайте про здоровий спосіб життя. Паління та надмірне вживання кави можуть спричинити пожовтіння емалі та завчасне псування верхнього шару зубів.

Відвідуйте стоматолога не рідше, ніж раз у півроку з метою професійної гігієни ротової порожнини. Комплексний підхід вдома та регулярний огляд у лікаря дозволять Вам мати усмішку Вашої мрії!

Схоже