ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ. МАЄШ СУМНІВИ – ПРОЙДИ ТЕСТ! #1

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ. МАЄШ СУМНІВИ – ПРОЙДИ ТЕСТ!

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. І сьогодні, як 10 років тому ця проблема є знову актуальною для України. Статистика безапеляційна. Зі скороченням програм з боротьби зі СНІДом, яке відбувається з 2013 року, кількість захворювань на ВІЛ почала стрімко рости.

За чотири місяці 2018 року (з січня по травень) в Україні, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, зареєстровано 5 764 нових випадки ВІЛ-інфекції (з них 783 – це діти до 14 років). Найбільш ураженими ВІЛ-інфекцією регіонами є Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Київська й Миколаївська області, а також місто Київ.

Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів UNAIDS, в нашій країні живе до 240 тисяч осіб з ВІЛ-інфекцією. І тільки кожен другий з них знає про свій діагноз – станом на 1 травня 2018 року на обліку в Україні перебуває 143 766 ВІЛ-позитивних пацієнтів.

Маєш сумніви – пройди тест!

Підтвердити наявність ВІЛ в організмі людини чи його відсутність може спеціальний експрес-тест. Зробити його швидко, надійно й безпечно можна і в лабораторії Медичного центру #Медікавер. Цей тест не потребує спеціального обладнання. Для його проведення беруть кров з пальця. Результат готовий через 15-20 хвилин.

Експрес-тест на ВІЛ покаже, чи виробляє організм достатню кількість антитіл протягом певного часу при наявності вірусу. Даний період становить 3-6 місяців після інфікування.

Якщо Експрес-тест покаже позитивний результат, слід пройти додатковий (підтверджуючий) ІФА-тест, для якого використовується вже венозна кров. Тільки після цього аналізу лікар може стверджувати наявність ВІЛ-інфекції у пацієнта. Кров на імунно-ферментний аналіз у Медичному центрі #Медікавер приймають щочетверга. Результат готовий у п’ятницю.

Пам’ятайте! Будь-яке тестування на ВІЛ проводиться добровільно, за особистим бажанням людини.

ВІЛ-інфекція – це хронічне інфекційне захворювання, що приводить до руйнування клітин імунної системи.

Схоже