Європейському Тижню імунізації присвячується

Зміст:

1. Список доступних вакцин в Медичних центрах “Медікавер”

2. Чи безпечно проводити вакцинацію дітям раннього віку чи можливо варто почекати, коли діти підростуть?

3. Чи безпечно вводити декілька вакцин в один день?

4. Чи можна вакцинувати вагітних?

5. Як підготуватись до вакцинації: чи потрібно приймати які-небудь ліки напередодні?

  

Впродовж останніх років з певною періодичністю відмічаються спалахи вакцинокерованих інфекцій. Однією з причин являються низькі рівні охоплення профілактичними щепленнями дітей та дорослих. 

В Україні в рамках Національного календаря профілактичних щеплень державою передбачено захист від 10 інфекцій: туберкульозу, гепатиту В, дифтерії, правця, поліомієліту, кашлюка, гемофільної інфекції, кору, краснухи, епідемічного паротиту, а також є можливість захисту дітей і дорослих рекомендованими Всесвітньою організацією охорони здоров’я вакцинами від ротавірусної, пневмококової, менінгококової інфекцій, гепатиту А, вітряної віспи, кліщового енцефаліту, папіломавірусу людини, черевного тифу, жовтої лихоманки, сезонного вірусу грипу.

Календар вакцинації розроблено таким чином, щоб діти мали захист в найбільш критичні вікові періоди життя, щоб підготувати дитину до потенційної зустрічі із захворюванням в майбутньому та виникненням серйозних ускладнень.

 

Список доступних вакцин в Медичних центрах “Медікавер”

  • Бустрикс та Бустрикс Поліо (для профілактики дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту)
  • Гардасил та Церварикс (вірус папіломи людини)
  • Ротатек та Ротарикс (для профілактики ротавірусної інфекції)
  • Інфанрикс ІПС (для первинної та бустерної імунізації проти дифтерії, правця, кашлюку і поліомієліту у дітей)
  • Пріорикс (проти кору, епідемічного паротиту і краснухи)
  • Тетраксим (для профілактики дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту)
  • Синфлорикс (для профілактики пневмококової інфекції)

 

Чи безпечно проводити вакцинацію дітям раннього віку чи можливо варто почекати, коли діти підростуть?

Так, звичайно, це абсолютно безпечно і потрібно проводити вакцинацію дітям раннього віку. Адже дитина до народження перебуває в стерильному середовищі, в той час після моменту народження знайомиться з численною кількістю мікроорганізмів довкілля, що потенційно є ризиком інфікування з важкими інфекційними хворобами. Оскільки в організмі новонароджених дітей є материнські антитіла, малюки впродовж перших місяців життя мають імунітет до певних захворювань.

Вакцина містить ослаблену форму вірусу чи бактерій, які не викликають захворювання, але навчають імунну систему щепленої людини, що робити, якщо її атакує справжній, потенційно смертельний вірус чи бактерія. Коли людина вакцинується, імунна система відповідає на щеплення як і на будь-яку іншу «зустріч» із вірусом або бактерією, виробляючи антитіла для боротьби із захворюванням.

Для певних захворювань може знадобитись більше, ніж одна доза вакцини або бустерні дози в подальшому житті з метою забезпечення повного і тривалого захисту. 

Важливу роль у процесі створення безпечного середовища та профілактики інфекцій відіграє колективний імунітет, який формується за рахунок імунітету вакцинованих осіб в суспільстві.

 

Чи безпечно вводити декілька вакцин в один день?

Наукові дослідження, під час яких вивчались наслідки одночасного введення різних вакцин показали, що рекомендовані вакцини однаково ефективні як при одночасному введенні, так і окремо, та не підвищують ризик виникнення несприятливих подій після імунізації. Єдиною вимогою є введення різних вакцин у різні ділянки або відстань між ін’єкціями має бути не менш як 2,0-2,5см.

 

Чи можна вакцинувати вагітних?

Вакцинація вагітних інактивованими («вбитими») вакцинами є безпечною та дозволено введення під час вагітності вакцини від дифтерії, кашлюка, правця на 28-32 тижні вагітності з метою захисту малюка від кашлюка в ранньому віці, а також важливо провести вакцинацію вагітних вакциною від грипу. Також важливо забезпечити безпечне середовище вакцинокерованих інфекцій усіх родичів у помешканні.

  

Як підготуватись до вакцинації: чи потрібно приймати які-небудь ліки напередодні?

Жодних ліків не потрібно давати дитині напередодні проведення щеплень, перед проведенням вакцинації лікар повинен оглянути дитину, виміряти температуру тіла.

Якщо виникають питання – варто їх обговорити з лікарем-педіатром або сімейним лікарем.

При візиті в поліклініку будьте чесними з дитиною, не лякайте дитину уколами, а просто поясніть для чого потрібна вакцинація і що буде процедура неприємною, проте триватиме недовго і може в майбутньому захистити дитину від серйозного захворювання.

В умовах Медичного центру «Медікавер Україна» ви та ваша дитина можуть отримати вакцинацію від усіх обов’язкових та рекомендованих щеплень вакцинами кваліфікованими Всесвітньою організацією охорони здоров’я бельгійського та французького виробника з дотриманням усіх вимог «холодового» ланцюжка.

Не зволікайте, надолужте будь-які пропущені дози вакцинації якомога швидше!

Для запису на візит телефонуйте 0 800 305 911

Ваше прізвище та ім'я
Ваш номер телефону
Ваш e-mail
Текст повідомлення

Схоже