Як доглядати за шкірою обличчя восени?

Можливо, ви помітили, що з приходом осені на шкірі з’явились подразнення, лущення або навпаки жирний блиск, а й подекуди акне? Шкіра стала тьм’яною та сухою, а дрібні зморшки більш помітні.

Саме в цей період ваше обличчя потребує особливого догляду. Адже після спекотного літа, яке дещо висушило шкіру приходить холодне повітря, раціон змінюється на більш «важчі» продукти, ми випиваємо меншу кількість води. Крім цього розпочинається опалювальний сезон, вологість у приміщеннях падає, що призводить до глибокого зневоднення шкіри.

З іншого боку восени зменшується активність сонця, а й разом з нею негативний вплив на шкіру. 

Поради косметолога щодо догляду восени:

1) Найперше з чого потрібно розпочати – це із збагачення свого раціону вітамінами. Контролюйте  харчування, не переходьте на велику кількість жирної їжі. Пийте багато води, мінімум 40 мл/кг

2) Не забувайте про зволоження

Легкі креми замініть на засоби з щільною текстурою або на олійній основі. Вони нормалізують гідроліпідний баланс та недостачу зволоження. Не забувайте про сонцезахист. У будь-яку пору року потрібно захищатись від сонця засобом з мінімум SPF30.

3) Використовуйте делікатне очищення шкіри. Замініть агресивні гелі та пінки, які сушать шкіру обличчя на кремові продукти. 

4) Покращити колір обличчя допоможуть живильні маски. Один або ж два рази на тиждень застосовуйте відновлюючі маски, щоб зволожити шкіру

5) Осінь – найкращий час для випробовування нових косметичних засобів. Якщо влітку не рекомендують проводити глибокий пілінг шкіри, то восени це хороша пора для таких процедур. Для людей, які схильні до пігментації добре пройти поверхневий відбілюючий пілінг. 

Рекомендується також провести біоревіталізацію. Гіалуронова кислота міститься в складі всіх препаратів для біоревіталізації і чудово зволожує шкіру.

6) Не забувайте про корисні харчові добавки (Omega 3, 6, 9)

Схоже