Підготувати свій організм взимку

Низька температура несе з собою серйозні недуги, а також відчуття меланхолії. Тому, щоб залишатися здоровим протягом усього сезону, введіть у своє звичне життя наступні корисні звички.

Сьогодні ми підготували вам кілька порад, як підготувати свій організм до довгих ночей і коротких днів, щоб ви залишалися захищеними від таких захворювань, як застуда та грип.

  

5 способів підготувати свій організм взимку

1. Збільшуйте споживання вітаміну D

Наш організм виробляє вітамін D у присутності сонячного світла. У місцях, де вплив сонячного світла взимку обмежений, дефіцит вітаміну D може стати загальною проблемою. Вітамін D є чудовою зброєю проти сезонних захворювань, таких як застуда та грип. Якщо сонячних променів немає, додайте вітамін D у свій раціон. Лосось, тріска, насіння чіа, волоські горіхи, молочні продукти та насіння льону – це лише деякі продукти, які містять вітамін D.

   

2. Тренування, щоб залишатися в теплі

Важливо підтримувати свій спортивний режим неушкодженим впродовж зимового сезону, щоб не лише залишатись у формі, але й у хорошому самопочутті. Хороше тренування розігріє ваші м’язи, не даючи їм отримати травми або напруження.

Взимку люди також схильні набирати вагу на свята. Заняття впродовж сезону запобігають будь-якому набору ваги, що мінімізує подальший стрес організму від дієт та голодувань. Регулярні фізичні вправи також регулюють настрій, борючись із меланхолійними почуттями депресії, які трапляються взимку.

  

3. Подбайте про свою шкіру

Догляд за шкірою є невід’ємною частиною підготовки організму до зими. З першим прохолодним вітерцем ви помітите сухість шкіри. Зима – час проявити любов до своєї шкіри, тому продовжуйте зволожувати її. Перейдіть на більш густі зволожуючі креми і уникайте гарячого довгого душу, оскільки вони можуть позбавити вашу шкіру необхідних поживних речовин. Пам’ятайте,що навіть взимку сонячні промені впливають на вашу шкіру, тому не забувайте наносити SPF впродовж дня, щоб захистити шкіру від впливу ультрафіолету.

  

4. Зміцнюйте імунну систему

Слабка імунна система сприйнятлива до таких захворювань, як застуда та грип, і може збільшити ваші шанси захворіти. Вашою метою протягом сезону має бути зміцнення імунної системи, щоб вона могла боротися з хворобами. Вітамін С – чудовий компонент для зміцнення імунітету, тому вживання цитрусових необхідне. Цинк також є чудовим підсилювачем імунітету, оскільки він використовує лейкоцити для захисту організму від шкідливих хвороботворних мікроорганізмів. 

Не забувайте, що вакцинація від грипу та коронавірусу захищає вас від важкого перебігу захворювання і утворює додатковий захист від вірусів для вашого організму. Робіть профілактичні щеплення, щоб бути захищеним від захворювань.

   

5. Додайте до свого раціону фрукти, овочі та спеції

Фрукти, овочі та спеції, як-от куркума, забезпечують організм природними антиоксидантами, які допомагають боротися з зимовими хворобами. Наповніть свій організм цими продуктами. Вони також містять необхідні мінерали та вітаміни, які можуть зміцнити вашу імунну систему.

І звичайно ж, не перебувайте довго на холоді, обмежте вживання прохолодних напоїв під час зимового сезону.

При появі перших симптомів застуди не займайтесь самолікуванням, а звертайтесь на огляд до лікаря-терапевта чи сімейного лікаря.

І нехай ваше самопочуття завжди буде на висоті!

Для запису звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже