Встановлення контрацептивної спіралі Мірена

У Медичному центрі Медікавер ми пропонуємо гінекологічні консультації для жінок, які хочуть захиститися від вагітності, а також вибрані методи лікування в галузі загальної гінекології. Одним з них є введення контрацептивної спіралі Мірена. Гінеколог вирішує питання про можливість встановлення внутріматкової системи Мірена в кожному конкретному випадку.

  

ЗАПИШІТЬСЯ НА ОГЛЯД  ГІНЕКОЛОГА

Якщо вас цікавить послуга, представлена на цій сторінці, запишіться на прийом до гінеколога в Медичному центрі Медікавер. Зателефонуйте за номером гарячої лінії 0 800 305 911 або натисніть кнопку нижче та заповніть контактну форму. Лікування в області естетичної гінекології та контрацептивної гінекології проводиться за наступними адресами: 

  • м. Львів, вул. Антоновича, 102   
  • м. Львів, вул. Стрийська, 204
  • м. Дніпро, вул. Князя В. Великого, 9
  • м. Ужгород, вул. Вілмоша Ковача 17

Записатися на візит

  

Мірена - це контрацептивна внутрішньоматкова система, гідна 21 століття. Ефективність контрацепції досягає 100%, а вплив на організм менший, ніж у випадку з найбільш часто використовуваними гормональними таблетками. «Видалення спіралі повертає жінці фертильність практично одразу», -говорить лікар-гінеколог Жемела Олена Михайлівна.  

 

КОНТРАЦЕПТИВНА СПІРАЛЬ МІРЕНА

Мірена - це дуже сучасна контрацептивна спіраль. Це ВМС, яка стабільно вивільняє гормони, тому її ще називають гормональною ВМС. Вона поєднує в собі дію типової спіралі та протизаплідних таблеток. Вона  обладнана невеликим резервуаром, з якого гормон повільно виділяється впродовж декількох десятків місяців. Активною речовиною спіралі Мірена є левоноргестрел. Гормон, що виділяється в порожнину матки сприяє згущенню слизу шийки матки і витонченню внутрішнього шару стінки матки (ендометрію), запобігаючи проникненню сперматозоїдів в порожнину матки, і перешкоджаючи тим самим заплідненню яйцеклітини. 

 

ВПЛИВ ГОРМОНАЛЬНОЇ КОНТРАЦЕПЦІЇ

Через те, що у випадку ВМС ви не приймаєте всередину таблетки, тож такі побічні ефекти як нудота зменшуються. Окрім цього пацієнтка не боїться пропустити прийом чергової таблетки.

Гормональна спіраль Мірена має тривалий час дії - вона перешкоджає зачаттю до 5 років. ЇЇ дія пов’язана з дуже низьким рівнем гормону в крові, він до 20 разів нижчий, ніж у комбінованих пероральних таблеток. Мірена є одним з найефективніших гормональних контрацептивів - ризик незапланованого зачаття становить приблизно 0,14 вагітності на 100 жінок, які використовують цей метод протягом 1 року.

Окрім контрацепції внутрішньоматкова система має лікувальні ефекти і в першу чергу вони привертають увагу, коли ми пропонуємо цей спосіб контрацепції та лікування. При використанні даного методу контрацепції зменшується кількість днів менструації, об’єм менструальної крововтрати, болючість менструацій та знижується ризик розвитку залізодефіцитної анемії.

ВМС вводяться на тривалий період (3 або 5 років) та можуть бути зручним методом контрацепції для жінок, які не планують народжувати дитину у найближчі кілька років. Цей метод контрацепції також може бути оптимальним для жінок, які нещодавно народили.

 За відсутності індивідуальних протипоказань, вводити ВМС здоровим жінкам можна вже через 6 тижнів після пологів. До переваг ВМС можна віднести відсутність впливу на лактацію та розвиток дитини, мінімальний системний вплив на організм мами та зручність застосування. Після видалення ВМС здатність до зачаття відновлюється. 

 

У ЯКИХ ВИПАДКАХ ВСТАНОВЛЕННЯ СПІРАЛІ MІРЕНА НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ?

Хоча внутрішньоматкова система Мірена є чудовим рішенням у багатьох випадках, існують ситуації, коли її введення може бути неефективним або спричинити небезпечні побічні ефекти.

У деяких випадках спіраль Мірена не може бути обрана як метод контрацепції. Це одна з причин, чому перед процедурою слід проводити медичні огляди, включаючи огляд тазу, обстеження грудей та мазок шийки матки. Слід виключити вагітність, зміни ендометрію та венеричні захворювання.

 

ПРОТИПОКАЗАННЯМИ ДО ЗАСТОСУВАННЯ ГОРМОНАЛЬНОЇ СПІРАЛІ МІРЕНА Є:

  • часті періодичні запалення репродуктивних органів;
  • запалення в області тазу;
  • незрозумілі вагінальні кровотечі;
  • міома матки — у залежності від типу вузла - відносний протипоказ;
  • ерозія шийки матки;
  • анемія та відсутність виділення заліза в організмі;
  • була вагітність або підозра на вагітність;
  • минула позаматкова вагітність;
  • багаторазові викидні;
  • відхилення в структурі матки;
  • знижений імунітет (наприклад, СНІД) ;
  • алергія на компоненти вставки;
  • бактеріальний ендокардит в анамнезі.

 

ПРОЦЕДУРА ВВЕДЕННЯ СПІРАЛІ МІРЕНА

Процедура введення спіралі Мірена проста і безпечна, якщо її проводить досвідчений гінеколог. Мірена вводиться під час менструації. Після народження вашої дитини Мірену можна вводити з шостого тижня.

Сам процес надягання устілки дуже швидкий і може бути пов’язаний лише з незначним дискомфортом. Однак задля максимального комфорту пацієнтів Медичного центру Медікавер, у разі посилення дискомфорту, можна використовувати знеболювальний засіб або місцеву анестезію.

Після введення Мірени у пацієнтки можуть спостерігатися скорочення матки (подібні до таких під час менструації), які повинні вщухнути протягом декількох годин після процедури. Вже наступного дня спіраль Мірена не повинна викликати дискомфорту.

УЗД контроль в динаміці проводять через 1-3-6 місяців після введення внутрішньоматкової системи Мірена, який в подальшому слід повторювати раз на рік. 

Внутрішньоматкова спіраль видаляється не пізніше ніж через 5 років після її введення в будь-який день циклу, бажано під час менструальної кровотечі - нову внутрішньоматкову спіраль можна ввести під час того самого відвідування.

Якщо спіраль видаляється в середині циклу і пацієнт має статевий акт протягом тижня, існує ймовірність вагітності. «Пацієнтку слід попередити про можливість «звикання» до внутрішньоматкової системи, що може проявлятися мажучими виділеннями і утворенням фолікулярних кіст впродовж 3-4 місяців», - розповідає кандидат медичних наук, лікар акушер-гінеколог, керівник напрямку "Акушерство та гінекологія" Жемела Олена Михайлівна.  

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже