Сплануйте відпустку!

Лагідне літнє сонце та морський бриз так і кличуть відпочити кожного охочого під пальмами.

Які вимоги існують у час пандемії для в’їзду у морські країни?  Це негативний результат ПЛР-тестування (PT PSR), довідка про вакцинацію або ж тест на антиген SARS-CoV-2.

Про ПЛР тести у наш час знає майже кожен, вони вважаються найбільш ефективними методами визначення вірусу Covid-19.

Час виконання такого тесту складає від 7-8 годин (швидкий) або до 24 годин.

Розберемось тоді, що ж таке тест на антиген і які його переваги:

  • тест на антиген дозволяє швидко і якісно виявити антиген SARS-CoV-2 у зразках мазка зі слизової оболонки носа та встановити початковий діагноз COVID-19. Проте, не можна виключати наявність інфекції при негативному результаті;
  • тест на антиген у носоглотковому матеріалі виявляє вірус-специфічні білки (антиген), що утворюються під час його реплікації, на відміну від ПЛР-тестів, які дозволяють виявляти власне вірусний генетичний матеріал у зразку;
  • і головне - великою перевагою антигенних тестів є час їх виконання, який набагато коротший (приблизно 10-30 хвилин) у порівнянні із класичним тестом RT-PCR (зазвичай 24 години).

Такий вид тестування ухвалений ВООЗ та практикується для в’їзду в інші країни: до прикладу, щоб подорожувати Туреччиною, необхідно мати негативний експрес-тест на визначення антигену SARS-CoV-2, виконаний не пізніше, ніж за 48 годин до приїзду. Ті ж самі правила стосуються і подорожей до Хорватії.

Медичний центр “Медікавер” здійснює експрес-тестування на визначення антигену SARS-CoV-2 згідно усіх європейських стандартів.

Записатись на послугу можна за телефоном : 0 800 305 911

Подорожуйте безпечно разом з нами!

Схоже