Стоп, ротавірус!

Підвищення  температури тіла, нудота, блювота, різкі болі в області живота можуть бути проявами ротавірусної інфекції у дитини.

На жаль, в сучасних реаліях, коли малюки вимушені переховуватись в укриттях, ночувати в колективних прихистках та боротись за мирне існування, збудники інфекції чекають на кожному кроці,особливо у сприятливий епідемічний період.

За ці три тижні війни, поширення ротавірусної інфекції у дітей (та і у дорослих теж) значно зросло.

 

Як діагностувати, що у вашого малюка ротавірус?

Для ротавірусної інфекції характерним є гострий початок: різке підвищення температури тіла, нудота, біль і бурчання в животі, часте блювання,  пронос, водянисто-пінисті випорожнення яскраво-жовтого кольору або і зеленуватого кольору. 

Ротавірусну інфекцію можуть  сприйняти  за грип або парагрип,адже дані інфекції є вкрай «цікавими» щодо поширеності симптоматики. Проте ротавірус все-таки є кишковою інфекцією, має відносну сезонність(частіше весняно-літній період) і високий ступінь передачі: хворіє малюк - хворіє вся родина. 

Захворювання є дуже заразним та відноситься до таких як “хвороба брудних рук”. Найважливіше - старайтесь максимально дбати про гігієну дитини, вчасно мити руки, не контактувати з хворими по можливості та користуватись антисептичними засобами після прогулянок.

При появі перших ознак захворювання, особливо у маленьких дітей, слід негайно звернутися до лікаря!

Повну статтю про ротавірусну інфекцію від наших лікарів-педіатрів читайте за посиланням.

Схоже