Уролог - чому це так важливо?

Почувши лише слово уролог,  у більшості чоловіків виникають неприємні відчуття сорому та страху. Ті чоловіки, які регулярно проходять обстеження, прекрасно знають, що візит до лікаря досить комфортний, він не є ні болючим, ні надзвичайно неприємним. Уролог, займається не тільки лікуванням хвороб, які часто називають «чоловічими». Жінки також відвідують урологічні клініки.

Чим саме займається уролог, як виглядає обстеження і чи справді є чого боятися?

Лікуванням захворювань сечостатевої системи займається уролог. Для багатьох людей візит до цього фахівця пов’язаний з великим стресом, тому ми підготували корисну інформацію - як правильно підготуватися до відвідування уролога.

Стрес перед урологом викликаний двома основними факторами - страхом перед обстеженням і збентеженням, пов'язаним з інтимним характером умов, з якими ми приходимо. Щоб позбутися цього ірраціонального страху, досить усвідомити, як проходить візит і які випробування ми можемо очікувати під час нього.

Які захворювання лікує уролог?

Переконання, що лікар уролог - це чоловік, ймовірно, випливає з того факту, що у чоловіків статева система певною мірою пов’язана з сечовидільною системою. Тому уролог буде лікувати такі проблеми, як сечовипускання, а також імпотенцію або інші сексуальні проблеми. В цілому урологія має справу з багатьма захворюваннями, серед яких:

  • імпотенція,
  • рак передміхурової залози, нирок, яєчок і сечового міхура,
  • захворювання, що вражають зовнішні статеві органи, включаючи фімоз, крипторхізм,
  • кров у сечі,
  • запалення, включаючи сечову та статеву системи,
  • нетримання сечі або проблеми з сечовипусканням,
  • сечокам'яна хвороба.

Тому робота уролога охоплює низку захворювань та станів, які пов’язані не тільки з функціонуванням чоловічої статевої системи.

Коли потрібно звернутись до уролога?

Кожен чоловік старше 40 років повинен проходити плановий урологічний огляд раз на рік. Подальші обстеження дозволяють завчасно виявити неопластичні зміни й тим самим швидко розпочати відповідне лікування. Чоловіки з сімейним анамнезом раку простати або яєчок повинні бути особливо пильними. Крім того, слід реагувати на всі тривожні симптоми з боку сечостатевої системи, навіть якщо вони завдають болю чи дискомфорту. Вам варто звернутись до уролога, якщо ви помітили:

  • зміну зовнішнього вигляду пеніса (зміна кольору шкіри, набряк),
  • біль у яєчках,
  • набряк яєчок,
  • біль при сечовипусканні,
  • проблеми з нетриманням сечі,
  • занадто мало або занадто багато сечовипускання (зверніть увагу на зміни),
  • тривожні результати основних аналізів сечі, наприклад, білок у сечі,
  • зміни зовнішнього вигляду сечі (темна або піниста сеча),
  • свербіж або печіння уретри,
  • вам понад 40 років для проходження планового урологічного обстеження.

Записатися на консультацію

Чому урологічне обстеження важливо?

Захворювання сечостатевої системи значною мірою виліковні або дозволяють пацієнту поліпшити щоденну якість життя. Контрольні тести дозволяють завчасно виявити дуже серйозні захворювання, такі як рак. Обстеження «прямої кишки», якого чоловіки часто бояться, займає буквально мить, і його значення для здоров'я чоловіків величезне. Перш ніж відмовитися від ідеї йти до уролога, подумайте над тим, що він - лікар, як і всі інші, для яких ви такий же пацієнт, як і всі інші.

Як підготуватися до візиту до уролога?

Після того, як ви подолаєте психологічний опір відвідуванню уролога, ми також повинні провести відповідні обстеження. Зазвичай нам доводиться брати з собою:

  • результати аналізу крові та сечі,
  • рентген,
  • результати УЗД,
  • перелік ліків, які ми приймаємо або нещодавно закінчили.

Важливо також уважно пам’ятати всі симптоми та проблеми, які спонукали вас відвідати лікаря. Рекомендуємо,  належним чином подбати про особисту гігієну в день обстеження.

Як проходить візит до уролога?

Під час візиту уролог спочатку проводить опитування пацієнта і визначає, що з ним не так. Тоді він може призначити відповідне лікування або обстеження, які допоможуть діагностувати причину наших недуг. Тип дослідження, який доведеться проводити лікарю, залежить від симптоматики, про яку лікар вам повідомить. Наприклад, якщо ви відчуваєте біль у яєчку - необхідно буде провести УЗД обох яєчок. Якщо у виникли проблеми з простатою, уролог повинен буде провести PR (per rectum) дослідження, тобто через анальний отвір. Вона передбачає огляд кінця товстої кишки пальцем. Це обстеження не досить приємне, але завдяки йому уролог може оцінити стан передміхурової залози пацієнта.

“Обов’язок кожного чоловіка подбати про своє здоров’я. Симптоматика урологічних захворювань досить часто протікає без гострих ознак, і тому регулярні обстеження щороку дозволяють чоловіку уникнути гострих форм захворювань. Чоловікам понад 40 років рекомендовано у пакет щорічним обстежень додати візит до уролога як обов’язковий, аби ваше чоловіче здоров’я завжди було на висоті”, - рекомендує лікар - уролог Медичного центру Медікавер, Ігор Васильович Чернюх.

Запрошуємо до урологічних кабінетів в Медичний центр Медікавер кожного! 

Потурбуйтесь про свій організм і він віддячить вам міцним здоров’ям.

Для запису на огляд звертайтесь за телефоном 0 800 305 911

Урологічні огляди відбуваються у Медичних центрах Медікавер за такими адресами:

м. Львів, вул. Антоновича, 102

м. Львів, вул. Стрийська 204

м. Ужгород, вул. Вілмоша Ковача 17.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже