У клініці Медікавер вводиться нова послуга УЗД легень

Ультразвукове дослідження легень – це новітній метод візуалізації, який дозволяє оцінити стан легень і плевральних порожнин та провести диференціальну діагностику при деяких захворюваннях органів дихання (пневмонія, набряк легень, пневмоторакс, плеврит, плевральний випіт, загострення ХОЗЛ і бронхіальної астми). 

У період пандемії ультразвукове дослідження легень набуло особливої актуальності, оскільки дає можливість оцінити характерні для COVID-19 ураження. Останні дослідження свідчать про ефективність використання УЗД для діагностики, моніторингу та подальшого спостереження пацієнтів із COVID-19.

Переваги ультразвукового дослідження легень: 

відсутнє променеве навантаження;

одночасне дослідження різних органів;

можливість моніторингу в процесі лікування;

простота і швидкість;

низька вартість.

УЗД легень за протоколом BLUE дає змогу отримати основну діагностичну інформацію за максимальної простоти виконання дослідження за короткий проміжок часу, що може зменшити кількість рентгенографій та КТ-досліджень органів грудної клітки.

Як і будь-який діагностичний метод, УЗД легень має певні обмеження. Зокрема, нормальна ультразвукова картина не дозволяє виключити деякі хвороби легень (пухлини, збільшення внутрішньогрудних лімфовузлів, туберкульоз, пневмонія деяких локалізацій, бронхіт, бронхіальна астма). Тому частині пацієнтів для повноцінного обстеження органів дихання потрібна рентгенографія, комп’ютерна томографія, спірометрія або інші діагностичні методи. 

Ультразвуковий висновок можна брати до уваги тільки у сукупності з результатами огляду лікаря-пульмонолога та інших проведених обстежень.

Лікар-пульмонолог нашої клініки визначить, які додаткові дослідження необхідні для встановлення правильного діагнозу, і проаналізує результати всіх обстежень у комплексі.

Схоже