Вакцини, якими можна щепитися в клініках Медікавер

Вакцинація - одна з необхідних профілактичних процедур у різні пори року, незалежно від того це дитина чи дорослий.

Завдяки якісно проведеним щепленням людський організм отримує певний захисний “бар’єр” від захворювань та запобігає виникненню ускладнень від легших форм ОРВІ. Чому ж вакцинація є такою важливою для людини?

 

Наведемо Вам  ТОП-6 корисних ефектів вакцинації

 

1. Захист від смертельних та небезпечних для здоров'я хвороб

Уникнення частих відвідувань лікувальних закладів та госпіталізацій.

2. Зниження ризику серйозних ускладнень захворювання

Люди похилого віку, хронічно хворі та люди зі зниженим імунітетом, особливо схильні до ускладнень.

3. Уникнення великих медичних витрат

Запобігти захворюванню завжди дешевше, ніж його лікувати.

4. Захист близьких

Вакцинуючись, ми піклуємось не тільки про себе, але і про свою сім’ю та оточення - не поширюємо мікроби, не заражаємо інших, створюємо «кокон» для людей, які не можуть бути вакциновані або мають протипоказання для вакцинації.

5. Зменшення частоти застосування антибіотиків та противірусних  препаратів

Уникнення розвитку стійкості до ліків у бактерій та вірусів.

6. Захист працівників від інфекційних хвороб

Скорочення кількості днів відсутності на роботі. Хворий працівник не заражає інших працівників та людей, що приходять на підприємство.

ОСНОВНІ ЩЕПЛЕННЯ

У Medicover ми пропонуємо широкий спектр профілактичних щеплень для дітей та дорослих. Всі щеплення проводяться комбінованими імунобіологічними препаратами, прекваліфікованих ВООЗ.

Чому ми рекомендуємо саме комбіновані вакцини?

  • Вони мають високий рівень ефективності та безпеки
  • Вони імунізують проти декількох хвороб одночасно
  • Вони зменшують кількість ін’єкцій, тим самим зменшують потребу візитів у медичний центр
  • Вони не перевантажують імунну систему.

Рекомендовані вакцини для дорослих:

Щорічна вакцинація проти грипу, завдяки якій можна уникнути як самого захворювання, так і серйозних ускладнень грипу, таких як пневмонія, бронхіт і бронхіоліт, середній отит, запалення серцевого м’язу та перикардит.

Вакцинація проти вірусного запалення печінки (так звані гепатити А і В), яка захищає нас від цирозу та раку печінки. Цей вірус приблизно в 100 разів заразніший за ВІЛ, і в той же час – дуже підступний та важкий для лікування. Заразитися ним можна не лише під час хірургічного втручання, але і під час косметичних процедур, перукарських послуг, татуювань, пірсингу вух та інших частин тіла, а також через статеві контакти.

Введення бустерних доз вакцини проти правця, дифтерії та кашлюку - захищає від трьох захворювань! Імунітет проти кашлюку утримується до 10 років. Підсилювальна вакцинація проти кашлюку особливо рекомендується людям, які контактують з маленькими дітьми - батькам, старшим братам та сестрам, бабусям і дідусям, вихователям. Завдяки цьому ми можемо захистити наймолодших, ще не імунізованих дітей, від  небезпечної для них інфекції, якою вони можуть заразитися від людей, що знаходяться в безпосередній близькості від них, створюючи тим самим безпечне середовище «кокона».

Вакцинація проти епідемічного паротиту(свинки), краснухи та кору - рекомендується особливо чоловікам, які не були щеплені проти краснухи в рамках обов’язкових щеплень. У жінок, яким зробили таку вакцинацію, її слід повторити через 10 років. Захворювання на краснуху в дорослому віці може спричинити  ускладнення – біль в м’язах і суглобах, тромбоцитопенію та запалення мозку. Захворювання перенесене під час вагітності несе високий ризик серйозних ушкоджень та вад розвитку плоду, тому його варто провести на етапі планування вагітності.

Вакцинація проти пневмококів - рекомендується дітям та людям старше 50 років, а також усім дорослим, які палять, мають знижений імунітет або страждають хронічними захворюваннями, такими як: цукровий діабет, захворювання нирок і печінки, ішемічна хвороба серця, недостатність кровообігу, астма. Ця вакцинація захищає від запалення легень, середнього вуха, носових пазух, трахеї та бронхів. Найнебезпечнішою формою пневмококової інфекції є менінгіт та сепсис. Їхній перебіг дуже складний і може призвести до летальних наслідків або постійних ускладнень (наприклад, часткова втрата слуху або глухота), а також неврологічних проблем (наприклад, епілепсія або труднощі з концентрацією уваги тощо).

Щеплення проти менінгокока – рекомендується дітям та людям старше 65 років. Воно захищає від захворювання та важких ускладнень менінгококового сепсису, таких як пошкодження мозку, втрата слуху, епілепсія, некроз шкіри, що призводить до ампутації кінцівок, поліорганної недостатності та навіть смерті.

Чим більша частина суспільства вакцинована проти інфекційного захворювання, тим менший ризик захворювання у людей, які не можуть бути вакциновані (наприклад, через їхній поточний стан здоров'я - вони мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації). Колективний імунітет спостерігається при досить високому ступені вакцинації населення проти: кашлюку, дифтерії, поліомієліту, кору, паротиту, краснухи, грипу, вітряної віспи, пневмокока, ротавірусу, гепатиту В.

Вакцинуючи велику кількість людей в популяції, ми створюємо  захисний кокон навколо людей, які з різних причин не були вакциновані або не могли бути вакциновані : новонароджених, немовлят, вагітних жінок, хворих на рак, аутоімунні захворювання, після трансплантації органів, з вродженими та набутими порушеннями імунітету, з важкими неврологічними захворюваннями, після операцій.

Для захисту новонароджених та немовлят від серйозних інфекційних захворювань рекомендується заздалегідь вакцинувати батьків, бабусь і дідусів, старших братів і сестер та нянь. Захищаючи цих людей від захворювань, ми опосередковано захищаємо маленьких дітей. В очікуванні новонародженої дитини рекомендується робити щеплення жінкам, які планують вагітність, і оточуючим.

Рекомендовані вакцини для дітей:

Щеплення - це найефективніший і найбезпечніший спосіб захистити наших дітей від багатьох інфекційних захворювань. Вони дуже важливі в перші два роки життя, коли імунна система дитини ще не повністю розвинена. 

Вакцини допомагають організму побудувати захисний щит, який  дозволяє дітям рости і розвиватися здоровими. Календар щеплень планується таким чином, щоб забезпечити захист на певному етапі розвитку дитини в разі контакту з патогенним агентом.

Обов’язкова вакцинація: проти туберкульозу, гепатиту В , дифтерії, правця, кашлюку, гемофільного палички типу В, поліомієліту, кору, паротиту та краснухи. 

Рекомендовані щеплення:

Вакцинація проти ротавіруса - захищає від важкої ротавірусної діареї та необхідності госпіталізації, проводиться у віці від 6 до 24 тижнів

Вакцинація проти менінгокока типу A, C,W-135- захищає від менінгіту та сепсису, а також пневмонії, середнього отиту, перикардиту та ендокардиту, артриту та інших інфекцій.

Вакцинація проти пневмокока захищає від запалення вуха, легень та головного мозку.

Вакцинація проти грипу - захищає від серйозних ускладнень після грипу, таких як пневмонія, бронхіт, середній отит, запалення серцевого м’яза та перикардит.

Вакцинація проти вірусу папіломи людини - ефективно захищає від раку шийки матки. Рекомендовано для дівчаток у віці 9-14 років.                                                                                                                                

Вакцина проти кліщового енцефаліту. Повний курс вакцинації в 3 дози забезпечує імунітет протягом 3 років.

Вакцина проти вітрянки –  дві дози з інтервалом не менше 6 тижнів.

ВИСНОВОК – ВАКЦИНА РЯТУЄ ЖИТТЯ!

Епідеміологічні дані однозначні - варто робити щеплення, щоб уникнути небезпечних інфекційних хвороб та пов’язаних з ними ускладнень, які можуть призвести навіть до смерті. Вакцини рятують життя та економлять гроші на лікування, більшість щеплень є економічно обгрунтованими.

Пам'ятайте, що вакцини:

  • рятують життя;
  • є одним з найбільших досягнень цивілізації, в якій ми живемо;
  • захищають від ускладнень та інвалідності;
  • діють швидко;
  • апобігають поширенню найнебезпечніших інфекційних захворювань.

Завдяки колективному імунітету захист поширюється не лише на вакциновану  людину, але й на найслабших, які не можуть бути вакциновані через медичні протипокази або вікові обмеження.

Чим більше людей вакциновано, тим кращий колективний імунітет, і тим більше ми всі захищені від небезпечних інфекційних хвороб.

Щеплення для дорослих так само важливі, як щеплення для дітей. Не імунізовані дорослі більшою мірою ризикують захворіти і отримати ускладнення, ніж діти.

 Крім того, для людей похилого віку зміни, пов’язані зі старінням імунної системи, з часом роблять організм більш сприйнятливим до таких захворювань, як пневмококові інфекції та грип.

Пам'ятайте, що:

  • Дорослі в 100 разів частіше помирають від хвороб, яким можна запобігти вакцинацією, ніж діти.
  • Зважаючи на свою професійну діяльність, багатьом людям, які вразливі до інфекційних захворювань, слід робити щеплення, щоб захистити себе та своїх близьких.

 

Вакцини, якими можна щепитися в клініках Медікавер

Захворювання

Вакцина

Кір, паротит, краснуха

Пріорикс (Бельгія)

Дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, гемофільна інфекція, гепатит В

Гексаксим (Франція)

Дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, гемофільна інфекція, гепатит В

Інфанрикс Гекса (Бельгія)

Дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, гемофільна інфекція

Пентаксим (Франція)

Дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, гемофільна інфекція

Інфанрикс ІПВ-Hib (Бельгія)

Дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт

Тетраксим (Франція)

Дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт

Інфанрикс ІПВ (Бельгія)

Дифтерія, правець, кашлюк

Інфанрикс (Бельгія)

Дифтерія, правець, кашлюк із зменшеним вмістом антигену

Бустрикс (Бельгія)

Поліомієліт

Імовакс поліо (Франція)

Хіб-інфекція

Хіберикс (Бельгія)

Грип

Джісі флю (Корея)

 

Ваксігрип тетра(Франція)

Гепатит А

Хаврикс 720(Бельгія)

 

Хаврикс 1440 (Бельгія)

Гепатит А і В

Твінрикс (Бельгія)

Вітряна віспа

Варілрикс (Бельгія)

Пневмококова інфекція

Синфлорикс (Бельгія)

 

Превенар 13 (Великобританія)

Ротавірусна інфекція

Ротарикс (Бельгія)

Вірус папіломи людини

Церварикс (Бельгія)

Менінгококова інфекція

Менактра (США)

 

Німенрикс (Бельгія)

Жовта лихоманка

Стамарил (Франція)

Кліщовий енцефаліт

ФСМЕ-імун (Бельгія)

 

ФСМЕ-імун джуніор (Бельгія)

Черевний тиф

Тіфім Ві (Франція)

В умовах Медікавер Україна для пацієнтів, які обслуговуються в рамках угоди з НСЗУ є можливість провести імунопрофілактику вакцинокеровних інфекцій безкоштовно імунобіологічними препаратами, прекваліфікованими Всесвітньою організацією охорони здоров’я, закупленими за кошти державного бюджету.

Примітка: Інформацію щодо наявності вакцини та планування візиту варто уточнювати додатково у координаторів контакт-центру.

Схоже