Захворювання очей

Людський зір - це  фізіологічний процес, який напряму впливає на якість нашого життя. 

З віком або через деякі захворюваннями, наш зір може змінюватись і це значно впливає на звичний ритм життя.

Офтальмологія – це галузь медицини, що вивчає анатомію і фізіологію органів зору, а спеціалісти офтальмологи займаються діагностикою, лікуванням та профілактикою захворювань очей.

 

Одними з найпоширеніших офтальмологічних захворювань є:

  • Кон'юнктивіт – запалення слизової оболонки ока (кон'юнктиви), яке спричинює алергічна реакція або інфекційний фактор (віруси, бактерії тощо).
  • Глаукома – офтальмологічне захворювання, що характеризується постійним або періодичним підвищенням внутрішньоочного тиску та  може призвести до пошкодження зорового нерва та втрати зору.
  • Катаракта –  захворювання пов'язане з помутнінням кришталика ока, що призводить до зниження гостроти зору.
  • Діабетична ретинопатія - захворювання сітківки ока пов’язане зі змінами в судинах, які виникають, як ускладнення цукрового діабету та можуть призвести до втрати зору.
  • Вікова макулярна дегенерація – це ураження важливої частини сітківки ока –макули. Дане захворювання може призвести до втрати центрального зору, тому пацієнт не розрізняє деталі предметів ні здалеку, ні зблизька. Але при периферійний (боковий) зір зберігається. Саме тому, цифри на циферблаті годинника людина буде бачити добре, а стрілки – погано.
  • Дакріоцистит -  це запалення слізного мішка, яке розвивається через блокування носослізного каналу. 

  

Це лише кілька прикладів захворювань очей.

Якщо у вас є симптоми, пов’язані зі змінами зору, які виникли вперше або здаються вам не звичними, дуже важливо, якомога раніше звернутися до кваліфікованого офтальмолога. 

Профілактика є важливим аспектом збереження здоров'я очей і попередження різних офтальмологічних захворювань.  

Чекаємо на вас в медичному центрі Медікавер.

 

Деякі корисні поради для профілактики захворювань очей:

  • Регулярні офтальмологічні огляди.  Проходьте профілактичні огляди у лікаря офтальмолога щонайменше раз на два роки або частіше, якщо таку періодичність вам встановив лікар. Пам’ятайте, що вчасне звернення до лікаря може допомогти виявити проблеми із зором на ранніх стадіях.
  • Збалансоване здорове харчування.  Їжте різноманітну їжу. Включіть в свій раціон чорницю, гарбуз, кисломолочний сир, моркву, шпинат, капусту, рибу, яйця та горіхи. 
  • Захист від сонця.  Не нехтуйте використовувати сонцезахисні окуляри, але обов’язково звертайте увагу щоб вони були з захистом від ультрафіолетових (УФ) променів. Це допоможе запобігти пошкодженню очей від УФ-випромінювання. 
  • Перерви під час роботи за комп'ютером. Якщо ви проводите багато часу перед екраном комп'ютера, робіть короткі паузи кожні 20-30 хвилин, щоб розслабити очі.
  • Вправи для очей. Виконуйте прості вправи для очей, які допоможуть зменшити напругу і поліпшити кровообіг в очах. Наприклад, поморгайте впродовж 1-2 хвилин, подивіться вдалину прямо перед собою 2-3 секунди, а потім на щось, що знаходиться зовсім близько перед очима.
  • Не дивіться телевізор та не читайте у темряві. Перегляд телевізора або читання при вимкненому світлі може призводити не просто до втоми очей, але й впливати на зниження гостроти зору та підвищення внутрішньоочного тиску.
  • Збереження вологості у приміщенні. Контролюйте рівень вологості в приміщенні, щоб уникнути сухості очей.

Зір – це цінний дар. Бережіть ваш зір та пройдіть щорічний огляд   офтальмолога в медичному центрі Медікавер. 

  

І нехай ваш зір буде «гострим»!

Телефонуйте 0 800 305 911.

Прізвище та ім'я
Номер телефону
Ваш e-mail
Обрати філію
Текст повідомлення

Схоже