Охолодись з користю

Королівський сорбет: як корисно охолодитись влітку?

З настанням спеки кожен з нас мріє про холодне морозиво, щоб охолодити свій організм і посмакувати вдосталь смачним десертом.

Як відомо, морозиво містить у своєму складі амінокислоти та вітаміни, а також додає енергії та бадьорості.

Проте лише цим властивості морозива не обмежуються

Чим шкідливе морозиво? 

  • у людей з непереносимістю лактози воно може викликати алергічну реакцію;
  • сприяє ожирінню
  • збільшує ризик розвитку цукрового діабету;
  • може спровокувати загострення гастриту.

Дієтологи ставляться до такого десерту з обережністю - та радять заміняти його більш корисними холодними смаколиками.

До прикладу, фруктовим сорбетом.

Цей десерт вперше виник у давній Персії і вживався на святкуваннях у вигляді закуски до основних страв. Пізніше його популяризували в Італії, подаючи на стіл як повноцінну заміну морозиву.

Сорбет - це ніжний, легкий заморожений десерт - низькокалорійний продукт, який містить лише натуральні соки і пюре, в ньому повністю відсутні тваринні жири, а кількість цукру, використаного для його виготовлення, зведено до мінімуму. 

Сорбет не тільки освіжає, піднімає тонус і надзвичайно бадьорить, але і є прекрасним і вишуканими десертом.

Як приготувати сорбет?

Існує кілька легких способів . Ось найпростіший: фруктове або ягідне пюре покласти в форму для заморозки і поставити в морозильну камеру приблизно на 3 години. Щоб сорбет був однорідним, потрібно його кілька разів перемішати в процесі заморозки.

Найкраще смакують полуниця, диня, вишня, грейпфрут, лимон, апельсин, малина та кавун. 

Для любителів цікавих поєднань, можна приготувати винний сорбет з додаванням вина, меду та прянощів. Такий десерт у літню спеку прикрасить ваш стіл та подарує прохолоду.

Нехай смакує!

Схоже