БЛЕФАРОПЛАСТИКА – ПРОЦЕДУРА, ЩО ПОВЕРТАЄ ПОГЛЯДУ СВІЖІСТЬ #1

БЛЕФАРОПЛАСТИКА – ПРОЦЕДУРА, ЩО ПОВЕРТАЄ ПОГЛЯДУ СВІЖІСТЬ

Хоч людство наразі є безсилим перед процесами старіння, натомість винайшло безліч методів, котрі ефективно усувають чи вміло маскують його видимі ознаки. Ними володіють, як косметологи, так і пластичні хірурги. До перших слід звертатись, коли шкіра сигналізує про втому й виснаження. Хірурги ж усувають результати незворотніх процесів.

Шкіра навколо очей є найбільш чутливою до того, що з нами відбувається. Вона реагує на все: якість нашого сну, перевтому, відсутність рідини в організмі та її надлишок, захворювання внутрішніх органів тощо. Ефект втомлених очей однозначно додає років їх власнику. Коли його ознаки – обвислу шкіру, синці під очима, мішки, жирові грижі – не вдається усунути косметологічними процедурами та відпочинком, варто звернутись до пластичних хірургів.

Сучасні малоінвазивні методи пластичної хірургії здатні повернути нам свіжий та виразний погляд швидко та без болю.

Що таке блефаропластика?

Контурна пластика повік або блефаропластика – це метод пластичної хірургії, який корегує форму верхньої та нижньої повік, в результаті чого досягається ефект естетичного омолодження. Така операція шляхом розподілу внутрішніх жиру й рідини дозволяє видалити з верхніх повік жирові грижі, змінити розріз очей і позбавити пацієнта від «мішків» під очима. Однак їй не під силу такі дефекти, як мімічні зморшки в куточках очей. З ними борються іншими методами, наприклад, такими, як лазерне шліфування чи косметологічні ін’єкції.

Кому рекомендована ця процедура?

Найчастіше блефаропластику призначають людям у віці 38-55 років. Вона перемагає такі дефекти, як надлишок шкіри нижньої чи верхньої повік, глибокі зморшки, налягання шкіри верхньої повіки на вії (через що погіршується оглядовий кут), великі «мішки» під очима, опущення зовнішнього кута очей, жирові грижі, або ж усуває вроджені вади.

Потрібна «підтяжка» повік не тільки старшим людям з віковими деформаціями. Часто налягання, глибока структурна зморшкуватість з’являються і в молоді, наприклад, внаслідок біологічних чи гормональних змін в організмі, різкого схуднення, шкідливих звичок чи травм.

«Апоптоз, жирові грижі, опущення верхніх та/або нижніх повік є показами для проведення лазерної блефаропластики, – говорить Антон Висоцький, кандидат медичних наук, лікар-хірург вищої категорії, керівник хірургічного відділення Медичного центру Медікавер. – Хоч я належу до тих хірургів, котрі вважають, що найкращою є та операція, якої вдалось уникнути, однак якщо у пацієнта/-ки є прямі покази, бажання і, головне, намір покращити свою зовнішність, а разом із нею і якість життя, ми чекаємо його у Медичному центрі Медікавер».

Як відбувається операція?

У Медичному центрі Медікавер пластика повік проводиться малоінвазивним методом, під місцевим знечуленням надсучасним CO2-лазером АcuPulse Lumenis. Це дозволяє уникнути неприємних відчуттів під час операції, утворення післяопераційних рубців і набряків, а також скоротити реабілітаційний період до 5-6 днів.

«На відміну від традиційного хірургічного втручання, під час лазерної блефаропластики тканини травмуються менше, тому в післяопераційний період майже немає набряку та синців, – розповідає Антон Висоцький. – Крім того, на нижній повіці блефаропластику можна проводити транскон’юктивально (наприклад, для усунення невеликих жирових гриж). Тоді немає зовнішніх розрізів і, відповідно, швів. Надрізи робимо лише у тих випадках, коли є необхідність забрати надлишок шкіри».

Пластична операція однієї повіки триває до години часу. Увесь цей час пацієнт перебуває під місцевою анестезією, є у свідомості, розмовляє з лікарями.

«Ми можемо застосувати також контрольовану легку седацію, коли людина дихає, розмовляє з нами, але не відчуває страху і болю, – розповідає керівник хірургічного відділення Медичного центру Медікавер. – Робимо це за бажанням пацієнта, або у випадках, коли він/вона сильно хвилюється, ми бачимо на моніторі тахікардію, підвищується тиск, збільшується кровоточивість».

Після операції людині накладають на очі помірно-тиснучі пов’язки. Протягом двох годин вона перебуває в комфортній палаті медичного центру. Після цього пов’язки знімаються. Лікар оглядає зони швів і пацієнт повертається додому.

На 5-6 добу відбувається повне відновлення після операції. Ніхто з оточення не помітить, що ви перенесли оперативне втручання.

Які обстеження потрібно пройти перед процедурою?

Перед будь-якими оперативними втручаннями в області очей, в першу чергу, необхідно пройти огляд у офтальмолога. Якщо у нього зауважень немає, проводиться стандартний передопераційний скринінг – здаються такі аналізи крові: загальний із групою крові, на швидкість згортання, на рівень глюкози та на виявлення інфекцій (ВІЛ, сифіліс та гепатити).

Якщо вирішено застосовувати анестезію, обов’язковим є огляд терапевта з кардіограмою.

Усі ці обстеження потрібні, щоб виявити, чи є у пацієнта/-ки протипокази для проведення оперативного втручання.

Протипокази до блефаропластики

Попри свою малоінвазивність, блефаропластика є все ж оперативним втручанням, яке має ряд протипоказів – це:

  • синдром «сухого ока»
  • вагітність та період лактації
  • онкологічні та серцеві захворювання
  • захворювання щитовидної залози
  • захворювання вилочкової залози, під час якого знижується тонус м'язів
  • захворювання шкіри навколо очей
  • введені у ділянку очей менше ніж за 8 місяців до процедури ботулотоксин, гіалуронова кислота тощо
  • цукровий діабет (декомпенсований).

Для чого потрібен післяопераційний захист від сонця?

Після блефаропластики рекомендовано протягом 6-8 місяців захищати шкіру навколо очей від сонця. Це допоможе уникнути утворення гіпертрофічних (загрубілих) рубців у місцях розрізу.

Такий захист потрібен після будь-якої пластичної операції.

Свіжий погляд на десяток років

Остаточний результат від блефаропластики наступає на 4-й місяць після операції. Саме стільки часу потрібно, щоб відновили роботу всі підшкірні структури.

А тримається ефект омолодження до 12 років.

Крім естетичного задоволення результатом блефаропластики верхніх та нижніх повік є психологічний комфорт. Разом із виразним поглядом у людини підвищується самооцінка, а разом із нею – життєвий потенціал.

Прагнете покращити якість свого життя через зміни в зовнішності, звертайтесь до досвідчених хірургів Медичного центру Медікавер, професійним кредом яких є гасло – «Не нашкодь». Замовити процедуру.

Схоже